Tarih: 06.05.2021 20:08

Yerelden Genele 7-24 Esenler haber

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci Serkan Basut’un yönettiği programda gece yarısı kararnamelerle tam kapanma neler getirdi ne gibi faydaları oldu ve kapanmanın esnafa yansıyan olumsuzlukları derinliğine konuşuldu.
Gazeteci Serkan Basut, “kapanma böyle olmamalıydı, devlet sıcak elini vatandaşına uzatarak esnafını ve vatandaşını maddi yönden desteklemeliydi” dedi.

Gazeteci Hüseyin Koç ise Deniz Gezmiş, “Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın siyasi bir cinayetle katledilmesinin üzerinden 49 yıl geçti. Denizler o günlerden bugünleri görmüşlerdi, bugün onların söylediklerinde ve yaptıkları eylemlerinde haklı olduklarını görmekteyiz.  Denizler yaşıyorlar ve halen daha 20’li yaşındalar. Unutmadık, unutmayacağız ve aziz hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.


Koç: "Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın siyasi bir cinayetle katledilmesinin üzerinden 49 yıl geçti. 6 Mayıs 1972 tarihinde gerçekleşen bu siyasi cinayetle Deniz, Hüseyin ve Yusufların şahsında Türkiye halklarının eşitlik, özgürlük ve devrim talepleri darağacına çekildi. Evet onların suçları emperyalizme baş kaldırmak ezilen halk kesimlerinin mücadelesine ışık olmaktı.

Deniz, Hüseyin ve Yusuf başta olmak üzere özgürlük, eşitlik, barış ve kardeşlik yolunda hayatını yitirenler, milyonlarca insanın yüreğinde yaşıyor. Onlar hep yirmili yaşlardadırlar onlar ölmedi, yaşıyorlar onlar ölümsüz halk kahramanlarıdırlar. Verilen o mücadelenin ışığında toplumun devrim ve değişim talebi daha da büyüdü. Denizlerin, Mahirlerin, İboların yaktığı özgürlük meşalesi bugün bile tam bağımsızlık mücadelesi veren herkesin, hepimizin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Onları rahmetle, sevgiyle ve saygıyla anıyor aziz hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum".




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —