Yerel Basın Kazandı-Göksu Kaybetti

Yerel Basın Kazandı-Göksu Kaybetti

Esenler Belediyesi’nin Yerel Basın’la mahkemelik olduğu dava gazeteciler lehine sonuçlandı. Kazanan yerel basın, kaybeden ise Göksu oldu.

Yerel Basın Kazandı-Göksu Kaybetti…
Esenler Belediyesi’nin Yerel Basın’la mahkemelik olduğu dava gazeteciler lehine sonuçlandı. Kazanan yerel basın, kaybeden ise Göksu oldu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gazete Esenler’de “AK Partili M. Tevfik Göksu Tekstilkent’ten Çek Elini” başlıklı köşe yazısını mahkemeye taşıyarak manevi tazminat talep etmişti. Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 12/03/2019 tarihinde yapılan duruşmada davanın reddine karar verildi.

Gazete Esenler’in imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy ve köşe yazarı aynı zamanda  Tekstilkent hak sahibi, kooperatif üyesi Şenol Özyurt, “GÜÇLÜNÜN HUKUKU DEĞİL, ADALET TECELLİ ETTİ” bizler kamu yararına görev yapan, halkın çıkarlarını savunan yerel basın emekçileriyiz. Ötekimiz yok, yanlış yapanları uyarmak, iyi işleri yapanların, halk yararına sosyal sorumluluk projelerini destekleyen ve alkışlayan çizgimizden taviz vermeyiz. Bizler haksızlıklar karşısında asla susmayız, adalete güvenen, bağımsız mahkemelerin verdiği kararlara saygılıyız, meslek etik kurallarını ilke edinmiş özgür gazetecileriz. Görev ve sorumluluğumuzu biliyoruz, gazetecilerin bir diğer görevi de yönetenleri uyarmak, kamu yararını gözetmektir.

Sayın Göksu’dan bizler beklerdik ki, yerel gazetecileri davet ederek, gelişmeleri kendi aramızda konuşarak sorunları çözmek ve ortak paydada buluşmak olmalıydı. Bu yaşanan gelişmelerden bizler elbette rahatsız olduk, Esenler belediye başkanının basınla olan meselesinin çözüm yeri mahkemeler değil diyalog olmalıdır" 





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli