Yeni yıl adaletin ve bereketin yılı olsun'

Yeni yıl adaletin ve bereketin yılı olsun

Yeni yılın kardeşlik ve barış yılı olmasını temenni eden CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta, “Yaşadığımız olumsuzlukları hak etmiyoruz ve bu olumsuzlukları bizlere yaşatan bu iktidara mahkum değiliz. Geçmiş

2016 yılının tüm ülkemize bolluk ve bereket getirmesini dileyen CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta açıklamalarına şu şekilde devam etti;

 “Önceki yıllarda Türkiye’mizin mahkemeleri zorbalık manzaralarına seyirci olurken, sokaklarımız elleri biber gazlı coplu polislerle yasaklanırken, seçimlerde elektrik trafolarına kediler girerken, biz CHP’liler olarak demokrasi diye haykıranlardık.  Hırsızlık yapanlar ellerini kollarını sallayarak gezdiği, gencecik çocuklar sadece fikirlerini açıkladıkları için kovuşturmalara uğradığı. Basının susturulduğu, gözaltına alındığı bir ülke yaşattılar bizlere. Fakat bütün bu karanlıklar içinde yükselen ses, susturulmak istenen ses haksızlıklara karşı çıkan muhalefetin sesiydi. CHP’lilerin sesi cumhuriyet sevdalılarının sesiydi.  İktidar tarafından sesleri duyulmayan bu ülkenin namuslu, onurlu ve çalışkan emekçilerinin ve onların Çocuklarına iyi bir eğitim verip güzel bir gelecek kurmak isteyen annelerinin, babalarının sesiydi… Her sabah işine giderken daha iyi bir hayat hayali kuran taşeron işçilere, ailesine bakmak için yeraltına inen madencilere, alın teriyle çalışmak isteyen gençlere ait bir sesti. Bu ses yenilik diyor, bu ses değişim diyor, bu ses ne ezilen ne ezen sömürüye hayır diyor, bu ses hepimizi umuda çağırıyor. Onlar farklı bir Türkiye hayali kuruyorlar. Onlar sokakların özgür olduğu bir Türkiye istiyor, onlar güçlülerin üstün olduğu değil hukukun üstün olduğu bir Türkiye talep ediyor. Onlar işsizliğin ve yoksulluğun azaldığı, gelir adaletsizliğinin yok olduğu bir Türkiye özlemiyle yaşıyor.  Onlar kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye mümkün diyor.  Onlar yasak değil özgürlük, haksızlık değil adalet, ayrımcılık değil eşitlik içinde yaşamak istiyor.

Bu ses Türkiye'nin gerçek sesidir.  Bütün eksikliklerine, bütün zorluklara ve bütün yaşananlara rağmen Türkiye büyük bir ülkedir. CHP büyük bir partidir. Çünkü onurlu insanlarımız bu büyük partinin büyük neferleridir, kurucularıdır." "Biz CHP’liler imkansız denilenlerin mümkün, hayal denilenlerin gerçek olabildiğini tüm dünyaya gösterenleriz. Biz tarihin en umutsuz zamanlarında, en zor koşullar altında, mucize denilen başarılara imza attık. Büyük hayaller kurduk, bu hayallere erişmek için büyük bir cesaret ve ona eşit büyüklükte fedakarlıklar gösterdik. Karanlığı gördük ve aydınlığa ulaşacak güce sahip olduğumuzu defalarca ispatladık.  Bugün Türkiye'nin boğuştuğu sorunların halkımızın başarısızlığından değil, iktidarın başarısızlığından kaynaklandığını biliyoruz. Bu yüzden Türkiye kendi büyüklüğüne ve gücüne yakışır bir yönetimi ancak CHP iktidarında yakalayabilir. Eğer Türkiye sokaklarında huzursuzluk varsa, eğer dünyanın en büyük ülkelerinden biri yolsuzluk, yalnızlık ve yasaklarla anılıyorsa, eğer tarihe adalet örnekleriyle geçmiş bir halk, her gün yeni bir adaletsizlik manzarasıyla karşı karşıya kalıyorsa, eğer bereket ve zenginlikle anılan bu topraklarda insanlar yoksulluk pençesinde yaşıyorsa, suçlusu ülkemizi yöneten basiretsiz iktidarındır.

Türkiye gelişmiş bir demokrasiyi, zengin ve güçlü bir ülke olmayı hak ediyor. Bu ülke her alanda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle rekabet etmeye, bu ülkenin insanları da dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki insanlar gibi yaşamaya layık. Yaşadığımız bu olumsuzlukları hak etmiyoruz ve bu olumsuzlukları bizlere yaşatan bu iktidara mahkum değiliz, geçmişin tüm sorunlarını çözme gücüne ve yepyeni bir Türkiye inşa etme kuvvetine sahibiz. Şimdi önümüzde yeni bir yıl ve umutlu yarınlar var. Bizim halk olarak kararlılığımız ve azmimiz, vereceğimiz kararlarla bu ülkenin geleceğini belirlemeye yeter de artar. Bir umut yılı başlıyor. Türkiye'de. Haksızlığa karşı hakkın, adaletsizliklere karşı adaletin, fakirliğe karşı bereketin yılı olmasını diliyorum.”
 



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli