Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlandı

Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlandı

Nüfus cüzdanları yerine kullanmaya başladığımız yeni kimlik kartları dağıtılmaya başlandı. Ancak pilot bölgelerin dışında başlanmadı. Bu durumda yeni kimlik kartları her ilde ne zaman dağıtılacak? Bu sorunun cevabını

Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlandı
Nüfus cüzdanları yerine kullanmaya başladığımız yeni kimlik kartları dağıtılmaya başlandı. Ancak pilot bölgelerin dışında başlanmadı. Bu durumda yeni kimlik kartları her ilde ne zaman dağıtılacak? Bu sorunun cevabını sizler için araştırdık.
 
Yeni kimlik kartları nüfus cüzdanı yerine kullanılmaya başlanılan kimlik cüzdanımızdır. Tabi bu kartların ismi kimlik cüzdanı değil, T.C. Kimlik Kartı’dır. Uzun süredir planlaması yapılan ve birçok yenilik getiren bu kartlar basında ve kamuoyunda çipli kimlik kartı, yeni kimlik kartı, T.C. Kimlik Kartı gibi isimler ile anılmaktadır. Dolayısı ile bu kartlar nüfus cüzdanı ismini de tarihe karıştırmıştır. Elbette yeni kimliklerin isminin değişmesinin ötesinde teknolojinin nimetlerinden yararlanan bir çok yeniliği mevcut. Aşağıda tek tek bu yenilikleri sizlere tanıtmaya çalışacağım. 
 
Yeni kimlikler nüfus cüzdanlarını iptal ettirmek sureti ile ilk olarak Kırıkkale ilinde dağıtılmaya başlandı. Bugünlerde ise Trabzon’da dağıtılıyor. Bu illerin ardından yavaş yavaş diğer illerde de dağıtılmaya başlanacak. Yeni kimlikler henüz İstanbul’da dağıtılmaya başlanmadı. Ancak uzmanlar çipli kimliklerin dağıtımı için tüm hazırlıkların yapıldığını, dolayısı ile hazırlıklar tamamlandığında İstanbul’da da yeni kimliklerin dağıtılmaya başlanacağını ifade ettiler.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli