'Yeni Bir Proje, 3 Emsalle Bitiriyoruz'

Esenler Belediye Başkanı M.Teyvik Göksu CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden’i makamında Kurban Bayramı ziyaretinde Kentsel Dönüşümün Esenler'den start aldığı aldığını ve "yeni bir projeyi biz

Musa Bazın/7-24 Esenler Haber

Yeni Bir Proje 3 Emsalle Bitiriyoruz

Esenler Belediye Başkanı M.Teyvik Göksu CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden’i makamında Kurban Bayramı ziyaretinde Kentsel Dönüşümün Esenler'den start aldığı aldığını ve "yeni bir projeyi biz burada ile 3 emsalle bitiriyoruz" diye konyuştu.

Biz Burada Yeni Bir Proje İle 3 Emsalle Bitiriyoruz

Göksu, Başbakanın kentsel dönüşümün Esenler'den start aldığı Havaalanı Mahallesindeki dönüşüm hakkında şunları ifade etti; “Havaalanı mahallemiz imara kapalı bir mahallemiz. Biz orayı imara açarsak 5-6 kat veriyoruz. Ancak saçma sapan bir imar. Bu durumda bir metre boş alan kalmayacak, yeni bir proje ile burasını 3 emsalle bitiriyoruz, herkesin dairesine daire veriyoruz.

%60 Vatandaşa Verilecek

Bu proje ile Havaalanı mahallesine yeni konut yapmıyoruz, değişik ticari lejantlar koyduk, yatırımcıya 'bizim şarlarımız bu kabul ediyorsan kabul et' diyoruz ve kendilerine yaptığımız teklif %40’a %60. %60 vatandaşa verilecek, %40 müteahhidde kalacak. Bu durumda vatandaş eskiye oranla %10 kara geçecek. Mesela bir vatandaşın 445 m2 yeri var. Biz bu vatandaşa 451 m2 yer veriyoruz. Nasıl veriyoruz. Her daireye 25 m2 kapalı otopark alanı veriyoruz. Bu durumda bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Su Basmazlar Biter Bitmez Tabular Verilecek

Proje başladıktan sonra su basmazlar biter bitmez maketler üzerinden kura çekilecek. İnşaat bitmeden herkes tapusunu alacak. Örnek mi istiyorsunuz: Turgut reis mah. ortada, tapularını dağıtacağız. Oruçreis'inde 2013'de tapularını dağıtacağız.

İş Bankası İle Geliştirilen Kredi Projesi Mükemmel Bir Projedir
İş Bankası ile yapılan kredi protokolü hakkında bilgi verirken bu krediyle Esenler’in daha hızlı değişeceğini umduklarını ifade etti. Göksu, ”Dörtyol en hızlı bitecek projelerden bir tanesidir. Burayı Kiptaş yapıyor. Proje ortalama 6 ayda bitecek. İş Bankası ile geliştirilen kredi projesi mükemmel bir projedir.

Vatandaşın 70 Bin TL. Dairesi Varken 300 TL. Daire Sahibi Olacak
Mesela size geleceğiz. Binanızın riskli olup olmadığını tespit edeceğiz. Riskli ise binayı bize ver diyeceğiz. Binayı yıkıp sıfırdan yapacağız size öyle teslim edeceğiz. İçine taşındıktan sonra 10 yıl vade ile ödemeye başlayacaksınız. Ortalama yıllık faiz oranları %9 dur. Bunun %4'ünü devlet ödeyecek, %1,5 biz halledeceğiz. Yani adam 60 bin TL kredi aldıysa 10 yılda ödeyeceği rakam 70–75 bin TL olacak. 60 bin TL krediyle yeni daireye sahip olan vatandaş 70 bin TL. Dairesi varken 300 TL. Daire sahibi olacak. Mesela 5.katlı binası olan 300 TL. Kredi ile binasını yapacak. ödemesini ise 10 yılda yapacak. Yani bir dairesini satıp 5 katlı binanı sahibi olacak.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli