Yeni Akit'ten vahşet haberciliği

Yeni Akit

Sivas Katliamı sanıklarının aklanması içi yıllardan bu yana çaba sarf eden Yeni Akit gazetesi, katledilenlerin morgdaki resimlerini yayımlayarak, “Birbirlerini vurdular” iddiasında bulundu

           


    Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber


Yeni Akit'ten vahşet haberciliği


Sivas Katliamı sanıklarının aklanması içi yıllardan bu yana çaba sarf eden Yeni Akit gazetesi, katledilenlerin morgdaki resimlerini yayımlayarak, “Birbirlerini vurdular” iddiasında bulundu 

Yeni Akit'in bugünkü manşeti
Gerici, ırkçı, cinsiyetçi haber ve yazıları ile sık sık gündeme gelen Yeni Akit, öfke saçmaya devam ediyor. Yıllardan bu yana Sivas Katliamı sanıklarını aklamaya çalışan yayınlara imza atan Yeni Akit, bugünkü manşetini “19 yıllık yalan” olarak attı. Murat Alan imzalı haberde, Sivas Katliamı’nda öldürülen aydın, yazar ve sanatçıların morglardaki resimleri yayımlandı, “Hani yakılmışlardı. Bunlar kurşunlanarak öldürülenler” denildi. 

“2 Temmuz 1993’te Sivas’ta 37 kişinin ölümüne, yüzlerce masum insanın hiçbir somut delile dayanmadan tutuklanıp zindanlarda çürütülmesine neden olan planlı provokasyonu deşifre etmeye devam ediyoruz” diyen Yeni Akit, derin devletin organize bir planı adım adım uyguladığını, “aydın kisvesi altında otel içerisine yerleştirdiği elemanlar aracılığıyla ölü sayısının artırılmak istendiğini” iddia etti. 

’Gazetenin yaptığı insanlık suçu’ 
Katledilen aydınlar ile ilgili otopsi raporlarının “yalan” olduğunu, ölümlerin kurşunlanmalar ve zehirlenmeler ile olduğunu öne süren Yeni Akit, ”Sıra sıra dizilmiş cesetlerden hiçbirinde yanık izi görülmezken, bir genç kıza ait cesedin görüntüsü Astsubay Galip Deniz’in ‘Otel içinde vurularak öldüler’ iddiasıyla bire bir örtüşüyor” ifadelerini kullandı. 

Morgda çekilmiş fotoğrafları yayımlayarak açıkça insanlık suçu işleyen gazete, bazı aydınların üzerinde kurşun yaraları olduğunu, bazı aydınların vücutlarında ise yanık izi olmadığını iddia etti. 

Yeni Akit’in, Madımak Oteli’nde katledilenlerin morgdaki fotoğraflarını yayımlanması ise özellikle sosyal medyada büyük tepki topladı. Yüzlerce kişi gazeteyi, tekrar katletmekle, vahşetle, nefretle, insanlıktan çıkmakla suçladı. 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı