Yavuz Selim Mahallesi Sakinleri Kooperatif Kuruyor

Yavuz Selim Mahallesi Sakinleri Kooperatif Kuruyor

Yavuz Selim Mahallesi sakinleri, Mahalle Muhtarı Recep Yavaş öncülüğünde toplanarak mahallelerinde yapılması düşünülen kentsel dönüşüme tam destek verdiler ve bir kooperatif kurma kararı aldılar.

Yavuz Selim Mahallesi Sakinleri Kooperatif Kuruyor…

Yavuz Selim Mahallesi sakinleri, Mahalle Muhtarı Recep Yavaş öncülüğünde toplanarak mahallelerinde yapılması düşünülen kentsel dönüşüme tam destek verdiler ve bir kooperatif kurma kararı aldılar.

Kentsel Dönüşümü yapacak firma ile birebir kendileri görüşecek olan mahalle sakinleri, bir kooperatif kuracaklar.
Yavuz Selim Spor Kulübü’nde yapılan ön toplantıya mahalle sakinlerinin yoğun ilgi göstermesi yetkililerinin yüzünü güldürürken, toplantının açılış konuşmasını ise Mahalle Muhtarı Recep Yavaş yaptı.


“Biz mahallemizin riskli bölge ilan edilmesini istemiyoruz” diyerek sözlerine başlayan muhtar Yavaş, şöyle konuştu;
“Mahallemizin eski olması nedeniyle vatandaşlarımızdan bize kentsel dönüşüm ile ilgili sorular geliyordu. Bizim de yaptığımız görüşmeler neticesinde şuan mahallemize önemli bir firma talip. Kendileri Yavuz Selim Mahallesini alıp komple dönüştürmek istiyorlar. Mahalle Muhtarı olarak bende mahallemize talip olan firma yetkililerini Belediye Başkanımız Sayın M. Tevfik Göksu ile görüştürdüm.

Sayın Başkanımızın firma yetkililerine söylediği şu; diğer mahallelerde yapı bloğu çok olduğu için Esenler’de birebir daireye daire olarak kurtaracak tek mahalle Yavuz Selim Mahallesi’dir. Yani Sayın Başkanımız görüştüğü firma yetkililerine avam projeni çiz gel dedi. Mahalle sakinleri olarak bize bu konuda tam destek vereceğini belirten Sayın Belediye Başkanımıza bir kez de sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.

Tabi ben de sizlere sorduğumda daireye daire varsa bizde varız dediğiniz için bizde bu yola çıktık. Ayrıca burada mağdur olmak kimse istemez. Çünkü benimde burada bir binam var. Onun için bizim mahalle sakinleri olarak birlik olup bir kooperatif kurmamız gerekiyor. Tabi burada kurulacak olan kooperatif para kooperatifi değil, pazarlama kooperatifi olacaktır. Yani biz yerimizi gelecek olan firmalara pazarlayacağız. Bize en iyi teklifi veren kim olursa bizde yerlerimizi ona vereceğiz. Ve gelen firmaya biz mahallemizi tarla olarak düşünün diyeceğiz. Projesini çizip gelecek. İşte bu konuyla ilgili haklarımızı savunacak bir firma ile görüştük ve şuan onlarda burada bizlere bir sunum yapacaklar”
 
Mahalle Muhtarı Yavaş’ın ardından söz alan Şehir Planlamacısı Rasim Acar, slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Yavuz Selim Mahallesi’nin ulaşım konusunda çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Acar, “Ulaşımı en kolay olan ve konum itibari ile çok güzel bir bölgede bulunan sizlerin yerleri altın değerindedir. Ve bizlerde yerlerinizin en iyi şartlarda değerlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Daha sonra yapılan konuşmaların ve sunumların ardından kentsel dönüşüme tam destek veren mahalle sakinleri, kendi haklarını savunacak bir kooperatif kurulmasına karar verdi.

 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli