Yas Tutmak mı? Umurlarında Değil!

Yas Tutmak mı? Umurlarında Değil!

Reyhanlı’da ki terör saldırısından başbakan medyaya yayın yasağı getirdi. Başbakan, 19 Mayıs Törenlerinin kutlanılmayacağını söyleyerek tüm ülke de 19 Mayıs da yapılacak müzikli etkinliklerin iptal edilm


Yas Tutmak mı? Umurlarında Değil!

Reyhanlı’da ki terör saldırısından başbakan medyaya yayın yasağı getirdi. Başbakan, 19 Mayıs Törenlerinin kutlanılmayacağını söyleyerek tüm ülke de 19 Mayıs da yapılacak müzikli etkinliklerin iptal edilmesini istedi.

Esenler ilçemiz de, Reyhanlı’da ki terör olayında hayatını kaybedenlerin yakınlarının gözyaşları daha toprağa düşmeden yapılan birçok etkinlik bırakın iptal edilmeyi son sürat devam etti. Siyasi çalışmalarda ise bazı partiler, siyaset bu yaşamın her alanında devam eder mantığı ile ara vermeden “Hedef 2023” parolası ile yoluna devam ediyor.

Vatandaşların birçoğunun tepkisini alan müzikli bu stant çalışmaları ülkenin durumunu ortaya koymaktadır. Bazı vatandaşlar ise, birlikte hiç bir şeyi yaşayamadığımız gibi yasımızı da birlikte tutamıyoruz diyerek üzüntülerini dile getirerek şöyle konuştular.

İsmail Tanrıverdi “Görünen bu manzara hiç hoş değil. Bir tarafta teröre kaybettiğimiz şehitlerimizin yasını tutarken, cenazeler ortada iken böyle çalışma yapılmasına bir anlam veremiyorum. Yapılan terör saldırısını hangi taraftan, kimden gelirse gelsin kabullenmek mümkün değildir. Ama burada görüyorum ki, biz üzülürken birileri sanki üzülmemiş gibi müzikli stant çalışması yapıyor” dedi.





Ahmet Yiğit “AKP’nin Dörtyol da ki seçim aracının müzik çalarak çalışma yaptığını gördüm. Hani Başbakan yas tutacağız,19 Mayıs törenlerini bu vesile ile iptal etmişti. Herhalde 19 Mayıs günü yas tutulacak, diğer günler ise bir şey olmamış gibi yola devam edilecek. Ülkesini ve ülke insanını sevmeyenler cenazelerine üzülmeyenler ülke de dostluk ve barıştan söz etmemelidir. Benim anladığım kadarı ile AKP’liler Reyhanlı’yı bahane ederek 19 Mayıs’a kutlama yasağı getirdiler ama Dörtyol meydanında vur patlasın, çal oynasın misali çalışmalar yapılıyor” dedi.







  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli