Yarkadaş, AKP'ye "Batırdığınız ekonomiyi İş Bankasına çökerek kurtaramazsınız"

Yarkadaş, AKP

Yarkadaş'tan AKP'nin İş Bankası'na 'çökme planı'na tepki: Ateşle oynuyorsunuz CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP'nin İş Bankası'ndaki CHP hisselerine 'çökmek istediğini' belirterek, bu konuda sessiz k

Uzun süredir Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti ile kontrolü CHP'ye bırakılan İş Bankası hisselerini Hazine'ye devretmek için çalışmalar yapan AKP iktidarının bu konuda süreci hızlandırmak istediği ortaya çıktı.

Basına yansıyan bilgilere göre, Türkiye İş Bankası’nın hisselerinin Hazine’ye devri için başlatılan çalışma konusunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir an önce sonlandırılması talimatını verdi.
 

YARKADAŞ: BU BİR 'ÇÖKME' PLANIDIR

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın İş Bankası hisseleri için verdiği talimatın bir çökme planı' olduğunu belirtti ve İş Bankası yönetimine de çağrıda bulundu.

TV100'de Ahu Özyurt'un 10'dan 12'ye programında konuya dair açıklamalr yapan Yarkadaş, AKP'ye "Batırdığınız ekonomiyi İş Bankasına çökerek kurtaramazsınız" diye seslendi.

Barış Yarkadaş, konuya dair açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İktidar partisi, kendi genel merkez binasında, kendi MYKS'sında CHP'ye ilişkin bir karar alıyor. Atatürk'ün mirasına ilişkin bir karar alıyor. Bir özel bankayla ilgili karar alıyor. AKP Genel Merkezinde, CHP'nin kontrolünü sağlamakla yükümlü olduğu İş Bankası hisselerine yasadışı bir şekilde çökme operasayonu ile el konulması konuşuluyor. Bir tek parti iktidarı, bir başka partinin ne yapması gerektiğine karar veriyor. Bu haber de Türkiye'nin çok partili rejime geçtiği 14 Mayıs'ın yıldönümünde oluyor. "
 

"AKP'NİN İŞ BANKASI RÜYASI, ABD'NİN KÜBA'YI YOK ETME RÜYASI GİBİ"

Medyaya yansıyan haberde yapılacak düzenlemenin partilerin ticaret yapmasını yasaklayacak bir düzenleme olduğu şeklindek iddiaya tepki göstren Yarkadaş, "Şimdi AKP'nin bu İş Bankası rüyası, ABD'nin Küba'yı yok etme rüyası gibi. Bir türlü bitmiyor, bir türlü de gerçeğe ulaşmıyor. Biz 2 yıldır AKP'nin İş Bankası'na çökme planını konuşuyoruz. Bunu adı açıkça İş Bankası'na çökmne operasyonudur. 'Siyasi partilerin ticaret yapması yasaklanacak' gibi boş lafları bıraksınlar. Siyasi partiler ticaretten elini çekecekse, önce AKP siyasetten çekilsin. AKP'nin kendisi bir ticari partiye dönüşmüş zaten. AKP'den bir siyasi parti diye söz edebilir miyiz? İhalelerin hangi yandaşlara verildiği, muhalif işadamlarının nefes borularının kesildiği bir dönemdeyiz." diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN VASİYETİNİ YOK EDEMEZSİNİZ"

Yarkadaş, "Böyle bir şey olacağını ön görmüyorum ama oldu ki İş Bankası'na el koydunuz. Bu durumda İş Bankası'nda bir kişinin mevduatı kalacağını düşünüyor musunuz? Bu kadar açık söylüyorum. AKP, kendi genel merkezinde Atatürk'ün vasiyetini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Hiç öyle Siyasi Partiler Yasası'nın arkasından falan dolanmasınlar. Bu işin Siyasi Partiler Yasası ile bir ilgisi yok. CHP'nin tek bir ticari işletmesi, tek bir ticari faaliyeti yok. Atatürk'ün vasiyetini yok edemezsiniz. Burada Atatürk'ün vasiyeti, ekonomik modeli ve mirasının yok edilmesine kimse izin vermez. Buradan da AKP'ye sesleniyorum, her sene temcit pilavı gibi gündem değiştirmek için, kutuplaştırma için bu konuyu gündeme getirmeyin. Bugünkü çıkarlarınız için Türkiye'nin geleceğini ateşe atmayın" diye konuştu.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı