Yargılanmadan İnfaz Edildim'

Yargılanmadan İnfaz Edildim

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta'nın, CHP il başkanlığının kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna verilmesinin yankıları sürüyor.

“Yargılanmadan İnfaz Edildim”
 
CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta'nın,CHP il başkanlığının kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna verilmesinin yankıları sürüyor.
 

CHP İl Sekreteri Hakkı Sağlam ve ekibinin kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna verilmek üzere hazırladıkları dosya kapsamında CHP’li Usta’nın ne yapması, nasıl davranması gerektiğini Usta'ya AKP Belediye meclis gurup başkanlığı bildirdi. Usta bundan sonra CHP adına bir faaliyette bulunup bulunamayacağını ve CHP’yi temsil edip edemeyeceğini CHP’lilerden değil de AKP’lilerden öğrenecek.
 
Bu gelişmeler üzerine CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, sakinliğini koruyarak ve herkesi sükûnete davet ederek açıklamada bulundu.
Usta; “ Ben bir haksızlıkla karşı karşıyayım, benim haklılığıma veya haksızlığıma AKP’liler değil partimin organları karar vereceklerdir. Yönetici arkadaşlarım yanlış yapıyorlar. Partimizin yanlışlarını veya doğruları kamuoyu önünde tartışmak bize zarar verir, AKP’liler yolu ile bana bildirimde bulunanlara yaptıklarının doğru olmadığını söyleyerek onları vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Bu nedenle yaşadığımız gelişmeleri kamuoyu önünde değil örgütümün önünde değerlendireceğim.”
 
“Adalet, adalet birilerinin dayatmasıyla değil”
Usta “Bana herhangi bir yazılı ve sözlü tebligat yapılmadı. Şayet bana böyle bir bildirimde bulunulsaydı, partimin verdiği tüm kararlara uyar gereğini yapardım. Benim haklı olup olmadığımı kendi yöntemleri ile karara bağlayanlara şunu söylemek istiyorum…
Adalet, adalet ve tek taraflı değil veya birilerinin dayatmasıyla değil benimde elbette söyleyeceklerim var, ispatlayacağım çok önemli konular var. Ben partimin organlarının adaletine inanıyorum. Değerli örgüt emekçilerim, yurtseverler sizde inanın ve güvenin.
Hayatımın her alanında hep emeğin yüceliği, halkımızın çıkarları ve solun evrensel ilkelerine bağlı kalan birisiyim. Ezenin karşısında, ezilenin yanında oldum. Haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında durdum, bedelini ise ya darp edilerek veya tehditler alarak ödedim. Hiçbir zaman eğilmeden, yamulmadan haklı olduğum meseleleri hayatım pahasına da olsa savundum. Çünkü ben bir devrimciyim. Benim delege ağaları, feodal yapılarla hiçbir zaman işim olmadı, olmaz da. Darp edildim yanımda yoktunuz, mahkemelerde mücadele verdim yine yanımda yoktunuz. Ama siyasi gelecek kaygılarınız yüzünden parti içinde kavga yapan sizlersiniz. Partim beni yok saysada var saysada bu hak savaşını sürdüreceğim, çıkar ilişkilerinin karşısında durarak halkın çıkarlarını savunacağım. Arsa rantına ve emeğin sömürülmesine karşı mücadeleye devam edeceğim” dedi.
 
Usta Konuştu, Ütebay Ve Şahin Çok Üzüldü..
Usta “Acz içinde olanlar, CHP’yi AKP’ye şikayet edenler…
Siz parti suçu işlediğinizin farkında mısınız?
Siz kim oluyorsunuz ve kimden bu cesareti alarak bu hataları işliyorsunuz?
Biz AKP iktidarının yanlışlarını halka şikayet ederken siz benim partimi ve benim partililerimi AKP’ye şikayet ediyorsunuz.
Dünya tersine dönmüş, biz çareyi halkta ararken siz çareyi halkı ezenlerde, yoksullaştıranlarda, haksızlık ve adaletsizlik yapan AKP'de arıyorsunuz…
 
 
Siz değerli partimin yönetenleri, il yöneticisi Hakkı Sağlam ve ilçe başkanı Bülent Ütebay…!
Bu konuşma sizi neden rahatsız etti. Sayın meclis üyesi Bay Şahin…
Sen ömründe bir kere olsun böyle bir konuşma yaptın mı veya yapabilecek misin? Yapamazsın bay uzaktan kumandalı ŞAHİN…
 
 
İşte kabullenemediğiniz USTA’NIN konuşması…
Usta, Eylül Esenler belediye meclisi ilk birleşiminde böyle konuştu… Sizler AKP'ye şikayet ettiniz "konuşamazsın” dedirttiniz.Neden?
Usta; ”2017–2018 eğitim-öğretim yılında tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarı ve mutluluk diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiası için her açıdan verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum."
 
Usta; "Değerli meclis üyeleri… İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladık. 9 Eylül aynı zamanda bir ulusun kurtuluş ve küllerinden doğuş günüdür. 9 Eylül Emperyalizme Karşı Verilen Mücadeleyle Bir Destanın Yazıldığı Gündür. 9 Eylül Namus, 9 Eylül Zafer, 9 Eylül Bağımsızlık, 9 Eylül İnanç, 9 Eylül Özgürlük, Gurur, Kıvanç olduğu gibi aynı zamanda Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Mayasıdır.
Bugün sadece topraklarımızın değil; varlığımızın, namusumuzun ve hürriyetimizin işgalden kurtulduğu bir gündür. Bu vesile ile başta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum ve aziz hatıraları karşısında CHP grubu adına saygıyla eğilirken sizleri de aynı duygu ve düşünceleri yaşamaya davet ediyorum” dedi.
Bunları mı kabullenemediniz? Takdir Yüce örgütümün....


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli