Yargı'dan Göksu'ya Tokat Gibi Karar / Haberimiz Aklandı

Yargı

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun haksız şikayeti ret edildi. Esenler belediye başkanı Tevfik Göksu 2019 İstanbul Büyükşehir belediyesi yerel seçimleri öncesinde Esenler Cumhuriyet meydanındaki Çank

Esenler Belediye Başkanı Göksu, 2019 yerel seçimlerinde yaptığı gafla İBB başkan adayı İmamoğlu nezdinde tüm Trabzonluları küçümseyerek “Yunan” dediği sözlerini haber yapan gazeteler savcılık kararı ile haklı çıktı. Göksu’nun Irkçı söylemini haber yaparak gazetemizde yayınlandıktan sonra, haber Türkiye gündemine “FLAŞ” haber olarak oturmuştu.

Bu ırkçı söylemi nedeniyle çok büyük tepki çeken Göksu, tüm uğraşlarına  rağmen kendini aklayamamıştı. Bunun neticesi AKP’nin İBB seçimlerinde hezimet, haberi yapan ve yayınlayan üç gazetecinin haber sitesine erişim engeli olmuştu. Göksu’nun Trabzonlulara bu yakıştırması Doğu Karadeniz halkının Yunan kökenli olduğu iddiası gibi bir algı oluşmasına neden olmuştu. 

Bakırköy cumhuriyet savcılığının 19-2- 2021 tarihli verdiği kararında;”Şikayete konu haberlerin içeriğinde suç unsuru bulunmadığı, yazıların polemik yaratacak nitelikte olup basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır”
Böylece haberimizin ne kadar doğru olduğu Cumhuriyet savcısının kovuşturmaya yer yok ve Göksu’nun iddialarının yersiz ve asılsız olduğu kanıtlanmıştır.  
  


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı