Yargıda Cemaat Tasfiyesi Başladı

Yargıda Cemaat Tasfiyesi Başladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcı vekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ne ve Ali Güngör Anadolu yakasına



Yargıda Cemaat Tasfiyesi Başladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcı vekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ne ve Ali Güngör Anadolu yakasına, Savcı Muammer Akkaş da Tekirdağ'a atandı. Turan Çolakkadı'nın yerine Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu getirildi.

Ergenekon, Balyoz ve Odatv gibi davalarda kritik görevler alan Seçen, Kansız ve Şafak’ın düz savcı olarak atandığı öğrenildi. Savcı Cihan Kansız Odatv iddianamesini yazan ve sanıklar hakkında ağır cezalar isteyen savcıydı.
Başsavcı vekili Ali Güngör'ün, Zekeriya Öz'le Dubai'ye gittiği iddia edilmişti.

İşte görev yeri değiştirilen savcıların tam listesi:
 
BEKİR BOZDAĞ İNCELEME İZNİ VERDİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz ve Savcılar Muammer Akkaş ile Celal Kara için inceleme izni verdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üçüncü Dairesi, aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı vekili Zekeriya Öz, Savcılar Muammer Akkaş ve Celal Kara’nın bulunduğu savcılar ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkındaki ihbar ve şikayetler nedeniyle inceleme yapılmasına karar vermişti. HSYK'dan inceleme kararı, Kurulun Başkanı olan Adalet Bakanı Bozdağ’ın onayına sunulmuştu. Edinilen bilgiye göre Adalet Bakanı Bozdağ, aralarında eski bakanların çocuklarının da adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz ve Savcılar Muammer Akkaş ile Celal Kara için inceleme izni verdi. Bozdağ'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında ise inceleme izni vermediği öğrenildi.

Hakim ve savcıların görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonucu hakkında karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yetkiyle yer değiştirmesine veya görevden uzaklaştırılmasına karar vermek, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar vermek ise HSYK İkinci Dairenin görevleri arasında yer alıyor.
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli