Yanılanlar artık bir kenarda durmalı'

Yanılanlar artık bir kenarda durmalı

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, basına verdiği sabah kahvaltısında “her zaman toplumu doğru yola götürmek için mücadele yapıyoruz, şartlar ne olursa olsun yapılan yanlışlara s

“Yanılanlar artık bir kenarda durmalı”
Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, basına verdiği sabah kahvaltısında “her zaman toplumu doğru yola götürmek için mücadele yapıyoruz, şartlar ne olursa olsun yapılan yanlışlara sessiz kalamayız” dedi.

Yalcınkaya,”1 Kasım seçimlerinden sonra hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu hain darbe girişiminde Milli görüş teşkilatları olarak 15 şehit verdik. Meseleye gözümüz kapalı dalmadık. Sakin ihtiyatlı ve her gelişmeyi Türkiye’nin ve bölgenin durumunu göz önünde bulundurarak değerlendirdik. Arkasından ABD, İsrail ve batının olduğunu darbeye kalkışanların bunların kuklası olduğunu söyledik. Adil hukuk karşısında bu kuklaların bir cezası olmalıdır dedik. Bu hain saldırıda sadece kuklayı yok etmek yetmez, ülkenin üzerinde oynanan oyunlara ve iş birlikçi taşeronlara karşı duruş gerekir. Çünkü emperyalizm yeni kuklalar bulur.

Hükümete uyarılarda bulunduk. Adalet ve hukuk birincil derecede üzerinde durulmalı dedik. Fiili olarak bu hain saldırının içinde olanları seçin ve yargılayın, suçluyu ve suçsuzu ayırt edin diye uyarılarda bulunduk. Kuklalara ise dikkat edin dedik. Ancak iktidar partisi bu uyarılarımızı dikkate almadı. Suç iktidar partisinindir.

12 yıl boyunca bu örgüt mensupları devlete sızmış, her şeyi ele geçirmişlerdir. Ne yazık ki bölgenin lider ülkesi ve dünya lideri olanların bu durumdan haberi yok. Türkiye gibi devlet böyle bir yapı ile yönetilemez. Acemi yöneticiler tarafından devlet yönetilemez. Böyle bir yapılanmaya güç üstüne güç katılmıştır. TSK’da terfi ettirilen subayların %70’i darbeci çıkıyor. Böylesine yapılanmış bir örgütün devletten temizlenmesi OHAL’i gerektirir. Ancak OHAL içinde olağanüstü yaptırımlar da olmamalıdır. Milli irade ile gelen milli irade ile gitmelidir. Bu demokrasinin de gereğidir.
 
Küresel guruplar ülkemizin kapısına kadar dayanış ve bölgeyi de işgal etmiştir. Ülkemiz de kuşatılmıştır. Kuşatılmaya çalışılmaktadır. Terör örgütleri ile bölgeyi işgal etme düşüncesi Ortadoğu’yu savaş alanına döndürmüştür. Ortadoğu medeniyetler beşiği ve zenginlikleri ile iştah kabartıyor. Tüm dinlerin de merkezidir. Dünyanın gözü o yüzden Ortadoğu’da. Cezbedici topraklar ve dinlerin de gözü burada. Amaç büyük İsrail devletini kurmak. 66 ülkenin işgali altında ve ülkemizde çeşitli şekillerde tehdit ile karşı karşıya.


“BİR GÖZÜ İLE DOLAR DİĞER GÖZÜYLE EURO GÖRENLER ELEŞTİRİLERİMİZİ GÖRMETİLER”
 15 yıldır uyarmamıza rağmen AKP dış politikada hala yanlışlar içinde ve yanlışa ısrar ediyor. Bu huzursuzluk Türkiye’mizi de yakın zamanda içine alır. Tarihin en güçlü devletlerinden olan ülkemiz ping pong topuna döndürülemez. Bir ABD bir Rusya arasında gidip gelemez. Emperyalist koalisyonun bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerekmektedir.
 
Sınırımızdaki güvenliği tehdit eden unsurlar için sınır ötesi askeri hareket yapılabilir. Ama bölge ülkeleri ile çatışmadan güvenlik sorunu halledilmelidir. İran ile çatıştırılarak büyük bir savaşın içine çekilebiliriz. Bu devleti yönetmek çoluk çocuk işi değildir. Sürekli yanılanlar artık bir kenarda durmayı bilmelidir.
 
Esenler’de tüm Türkiye’ye reklamı yapılan kentsel dönüşüm hayal kırıklığıdır. Biz kentsel dönüşüm ile ilgili mecliste üç yıl boyunca eleştiriler yaptık. Ama bir gözü ile dolar diğer gözüyle euro görenler eleştirilerimizi görmezden geldiler. Nihayetinde bu hale gelindi. Havaalanı kentsel dönüşümü insanca yaşanan bir şehir olmaktan uzak imar edildi. Toplum psikolojisi düşünülmeden üst üste ve yan yana yapılaşma ile sadece rant düşünüldü. Yakınlarda Belediye Başkanı da konut yoğunluğunu dile getirdi ver yanlış yaptıklarını ifade etti.  Pişman olunduğu veya bizi öyle avuttukları bir durum var.

Askeri arazi ile ilgili bu projeye harfiyen uyacaksanız yanınızdayız dedik. Takip ettiğimiz kadarıyla bu projede sulandırılıyor. Bir çok gerekçe ileri sürülerek rant kaygısıyla değişen bir proje ortaya çıkarılıyor. Yine Esenler’e yazık edilecek. Tüm projeleri takip edeceğiz. Esenler’e layık olmayan projeleri de eleştirmeye devam edeceğiz. 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli