Yalçınkaya "göreviniz,lütuf değil"

Yalçınkaya

Esenler belediye meclisi ocak ayının ikinci oturumunda hararetli konuşmalar yaşandı. Belediye başkanı kentsel dönüşüm ile ilgili belediye meclis üyelerine bilgi verirken Saadet partisi meclis üyesi Tuğrul Yalçınka


Hüseyin Koç/7-24 Esenler Haber

Yalçınkaya"göreviniz,lütuf değil"


Esenler belediye meclisi ocak ayının ikinci oturumunda hararetli konuşmalar yaşandı. Belediye başkanı kentsel dönüşüm ile ilgili belediye meclis üyelerine bilgi verirken Saadet partisi meclis üyesi Tuğrul Yalçınkaya ‘ya müteaahhilik konusunda gönderme yapınca bir anda ortam gerildi.

Daha önce Kocaman Şimdi Yalçinkaya

Daha önceki Belediye Meclis toplantılarından bütçe görüşmeleri sırasında Belediye Başkanı ile bütçeyi eleştiren Has Parti meclis üyesi Burhan Kocaman’la yaşanan gerginlik hafızalardan silinmedi. Ama ne hikmetse dünkü kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında belediye başkanı bağımsız meclis üyesine dönerek  “öyle değil mi? Burhan bey “nezaketinde bulunurken konuşması sırasında Saadet partisi meclis üyesi Tuğrul Yalçınkaya ‘ya okları çevirmesi mecliste buz gibi hava estirdi.



Bizlerin muhalefetinden rahatsız olmanıza gerek yok.

Belediye Başkanı kentsel dönüşüm ile ilgili belediye meclis üyelerine bilgi verdikten sonra söz alan Saadet Partisi Meclis Üyesi Tuğrul Yalçınkaya “ sizlerin bizlerin muhalefetinden rahatsız olmanıza gerek yok. Bakınız bizim muhalefetimiz sonucunda projelerinizi basının önünde meclis üyelerine anlatma fırsatı buldunuz. Bize teşekkür etmeniz gerekiyor. Biz Saadet Partisi olarak kentsel dönüşümün önemini bilen partiyiz. Sizde bu konuyu açıklıkla anlatmadığınız için kentsel dönüşüm manidardır demiştim. Hatta bir yıl önce bu konu hakkında meclisten bilgi almak istemiştik. Meclis Başkanı haklısınız demişti. Meclis kayıtlarında var.
Sizin üslubunuzu doğru bulmuyorum.
Siz Belediye Başkanı olarak halkımıza hizmet etmelisiniz.Sayemizde meclise doğru bilgi verme fırsatı buldunuz. Bunu bize bir lütufmuş gibi sunmayın. Bizim parti politikalarımızda yaptığınız her iyi işi destekleriz anlayışı var. Ben siyasette var olduğum süre içinde Belediyeden her hangi bir ihale almadım. Sizden herhangi bir talepte bulundum mu ki bana konuşmanızın başında atıfta bulundunuz. Sizin üslubunuzu doğru bulmuyorum.



Esenler Belediye Meclis Üyelerine bilgi vermeniz görevinizdir. Lütuf değildir.

Vatandaşa nasıl dersiniz kentsel dönüşüm konusunda bilgiç kesildiniz. Gerek vatandaşla gerek siyasilerle konuşurken biraz daha dikkatli olmalısınız. Esenler Belediye Meclis Üyelerine bilgi vermeniz görevinizdir. Lütuf değildir. Bizim akli dengemiz yerinde.Sözlerinizin ne anlama geldiğini biliyoruz. Muhalefet konuşmayacak eleştirmeyecek mi? Bu tahammülsüzlüğünüz niye. Biz sizin yerel ve genel politikalarınızı beğenmemize rağmen Esenler halkının yararına yapacağınız her hizmetin yanındayız. Yeter ki siz bu üslupla siyaset yapmayınız. Sanki siz Esenlere gelmeden önce burada bir kabile yaşıyordu.”diyen Yalçınkaya sözlerini tamamlayamadan Belediye Başkanı kızarak devreye girdi.



Bu işleri yapmak için yürek ister

Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu “sizin düşüncelerinizi ciddiye almıyorum. Sizin bizim yaptıklarımızı alkışlayıp alkışlamadığınızı da biliyorum. Bunları burada konuşacak değilim. Ben her ay yaptıklarımı anlatıyorum.(öyle değil mi Burhan Bey) Eylül ayında kent konseyinde uzun uzun anlattım. Sizin ilçede ki bayramlaşmada anlattım. Siz meseleyi güncelleştirip fırsat bu fırsat deyip vurmaya çalışmayın. Bizim yaptıklarımıza teşekkür etmezsiniz biliyorum. Ben yaptıklarımı sizin için yapmıyorum. Kentsel dönüşüm konusunda hangi bilgiyi isterseniz vermeye hazırım ESKON büyük karlar yapıyor diyerek eleştirilerde bulunmayın bu işleri yapmak için yürek ister o yürek de bizde var.”


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli