Yalçınkaya, Mevcut İdareye Tepki Var

Yalçınkaya, Mevcut İdareye Tepki Var

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Mevcut idareye tepki var. Belediye başkanı ile halk arasında toku uyuşmazlığı oluşmuş. Her bir Esenler’li benim kardeşimdir, benim siyasi bakışım budur, yani bizi

Yalçınkaya, Mevcut İdareye Tepki Var…
Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Mevcut idareye tepki var. Belediye başkanı ile halk arasında doku uyuşmazlığı oluşmuş. Her bir Esenler’li benim kardeşimdir, benim siyasi bakışım budur, yani bizim ötekimiz yok ve olamaz” dedi.
 
Tuğrul Yalçınkaya, “20 yıldır Milli görüş terbiyesi alan birisiyim. Siyasi anlayışımız, siyasi bakış açımız ülkedeki her zihniyetin, her etnik kökendeki ve her mezhepteki insana kardeş gözü ile bakmaktır. O yüzden biz belediye başkan adayı gösterildikten sonra ilk mesajım “ Her bir Esenler’li benim kardeşimdir” bakınız kardeşler farklı mizaçlarda olabilir, biri solcu, biri muhafazakar, biri aşırı dindar veya başka başka şeylerde olabilir ama hepsi aynı çatının adlında barınır… Benim siyasi bakışım budur, yani bizim ötekimiz yok ve olamaz…
 
Yalçınkaya, “Mevcut idareye tepki var, özellikle ekonomik krizin etkisi büyük tepki yarattı. Yani toplumun her kesiminin krizden etkilendiğini görüyoruz. Mevcut belediye başkanına halkımız iki dönemdir Tayyip Erdoğan’ın hatırına oy verdi ancak Belediye başkanı ile halk arasında doku uyuşmazlığı oluşmuş. Tekrar belediye başkanının aday gösterilmesine AK Partinin tabanından bile çok ciddi tepki olduğunu görüyoruz.

Yalçınkaya, “AKP’nin oylarının çoğunluğu milli görüş tabanında oluşuyor. Bu insanlar bize yakın insanlar, bizden olan insanlar. Bir algı yönetimi oluşturdular ve Saadet Partisi kazanamaz algısıyla bizim kitlemiz olanlar AKP’ye oy veriyordular. Sahada çalışıyoruz ve izlenimlerimiz iyi, olumlu tepkiler alıyoruz. Bu seçim çok farklı olacak, yaşanan kriz ve iyi yönetilmeyen ülkemizin durumunu gören halkımız oyunu bize vereceğini söylüyor… AKP’nin kendi içinde sıkıntıları olduğunu biliyoruz, birde belediye başkanından çok şikayet var ve insanımızla kavgalı olmasına rağmen, halka tepeden bakma tavırlarından dolayı tekrar aday gösterilmesine Esenler’liler çok büyük tepki gösteriyor. 1994’de nasıl belediyeyi aldıysak iki dönem idare ettik ve iki dönemin birinci döneminde çok başarılı hizmetler yaptık. Yaptıklarımız halen daha halkımızın hafızasında var. Biz hergün arazideyiz ve çok iyi bir çalışma ile çok ciddi oy alacağız.

Yalçınkaya, “Esenlerin en öncelikli problemlerini biliyoruz, bu problemlerin çaresi ise Saadet partisidir. Bakınız Esenlerin bütçesi iyi yönetilmiyor, bütçe doğru kullanılmadı. Belediyemiz borçlarını ödeyemez haldedir. Biz mecliste olduğumuz dönemde “ sizin bu gidişatınız yakın zamanda borçlarınızı döndürülemez hale getirecek. Belediye bütçesi bir tıkanıklık yaşayacak, hizmet veren firmalar, müteahhitler alacaklarını alamayacak ve Esenler Belediyesini, Esenler halkını çok ciddi sıkıntıya sokacaksınız” diye uyarıda bulunmuştum. Şu an belediyemiz tıkanmış durumda, borçlarını ödeyemiyor. Ben tüm bu olumsuzlukları ve bazı gayrimenkuller üzerinde hacizler olduğunu belgeleri ile açıklayacağım.  

Yalçınkaya, “Bakınız Esenler Turgutreis mahallesinde kamulaştırmadan dolayı insanlara vaat ettikleri daireleri devredemiyor. Sıkıntılar çok, halkımıza büyük vaatler verilmiş. Kentsel dönüşümde büyük bir başarısızlık örneği sergilediler, sonucunda hak sahipleri mağduriyet yaşadı. Havaalanı Mahallesinde yapılan kentsel dönüşümünden birileri rant elde etti, şehre yazık edildi ve insanlarımız mağduriyet yaşadı. Nufus yoğunluğu yarattılar, bu durum tüm mahallelerde büyük tedirginlikler yarattı. Trafik, park sorunu konusunda mevcut anlayış çözüm getiremez. Çözümde, çarede Saadet partisinde ve saadet kadrolarında mevcuttur. Çözüm milli görüştedir” dedi.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli