Yalçınkaya Kutuplaştırdılar, Kardeşi Kardeş İle Kavga Ettirdiler! '

Yalçınkaya Kutuplaştırdılar, Kardeşi Kardeş İle Kavga Ettirdiler!

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Giyimkent Golden Way Otel’de düzenledikleri İftar yemeğinde eleştiri oklarını iktidara yöneltti. Başkan Yalçınkaya kürsüye çıktı, ad

Yalçınkaya “Kutuplaştırdılar, Kardeşi Kardeş İle Kavga Ettirdiler! ”

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Giyimkent Golden Way Otel’de düzenledikleri İftar yemeğinde eleştiri oklarını iktidara yöneltti. Başkan Yalçınkaya kürsüye çıktı, adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Yaptığı konuşmada iktidara yüklenen Yalçınkaya “ kutuplaştırdılar, kardeşi kardeş ile kavga ettirdiler! ” dedi.
 
Yalçınkaya konuşmasına, "Her kesimden yoğun katılımınla yaptığımız iftarımızda bir arada olmamızdan gayet memnunum. AKP belediyelerinin vermiş oldukları iftar yemeklerinde ki manzarayı görünce üzülüyorum, 2018 seçimlerine giderken, 80 Milyon İnsanımızın yüreklerini tedirgin eden durum ortada ve bu durumun sebebi olan bu iktidara son vermek ve bu güruhu ortadan kaldırmak hepimizin görevidir” diye sözlerine devam etti.
 

Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı tarafından gelenekselleşen iftar yemeği Giyimkent Golden Way Otel’de gerçekleşti. Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya ve yönetim kurulunun gerçekleştirdiği İftar yemeğine, Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şaban Aydın, Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gürhan, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Yeşilyurt ve İslam İncebey, İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Bitiş, İYİ Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Recep Özkan, HDP ve HÜDAPAR’dan siyasi temsilciler katıldı.
 Yerel Basın Mensuplarının da ilgi gösterdiği İftar Yemeğinde konuşma yapan Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya sözlerinin hedefi iktidar oldu.
 
 
İlçe Başkanı Yalçınkaya’nın konuşması:
 
 “Kurtuluşun Adresi Saadet Partisidir”
Bugün burada çok değişik kesimlerden çok değişik düşünceden arkadaşlarımız ile birlikteyiz. Saadet Partisi olarak hayal ettiğimiz Türkiye’nin fotoğrafıdır bu. Özellikle son 15 yıl içerisinde ve 2018 seçimlerine giderken, 80 Milyon İnsanımızın yüreklerini tedirgin eden bir güruhu ortadan kaldırmak için, arzu ettiğimiz bir görüntüdür bu. Nedir bu durum? Gerçekten son 15 yıl içerisinde ülkemiz siyasetçiler tarafından çok kutuplaştırıldı. Çok ötekileştirildik. Birilerinde olmayan ötekileştirildi. İnsanların akrabaları ilişkileri zedelendi, arkadaşlık ilişkileri zedelendi, dostluk ilişkileri zedelendi. İki arkadaş bir araya gelip ülkemizin meselelerine dair birkaç cümleyi kuramayacak hale geldik. Bu sıkıntılı süreçten geçerken Saadet Partisi olarak 49 yıldır ülkemizde siyaset yapan, Milli Görüşün kurtuluş olduğunu ve kurtuluşun adresinin Saadet Partisi olduğunu, her platformda ifade ediyoruz.
 
Akrabanın Akraba İle Kavga Ettiği, Arkadaşın Arkadaş İle Kavga Ettiği Türkiye Yarattılar”
 
Burada da çok değişik siyasi partilerin temsilcileri olması farklı görüşlerde ki misafirlerimizin olması da bunun örneğidir ki hep şunu ifade ediyorum ; bu kadar kızgınlık niçin ? bu kadar gerginlik niçin ? bu kadar kutuplaşma niçin ? komşunun komşu ile kavga ettiği, akrabanın akraba ile kavga ettiği, arkadaşın arkadaş ile kavga ettiği, hatta aynı namaz kılan insanların kavga ettiği bir Türkiye ya ne pahasına olursa olsun oy kazanayım iktidarda olayım diyenlerin işine yarar, Türkiye bölüp parçalamak isteyen emperyalistlerin işine yarar. Yani bu ülkede kardeşin kardeş ile kavga etmesi bunun dışında kimsenin işine yaramaz.
 
“Hepimiz Bu Çatının Altında Barınmak Zorundayız ve Kardeşiz”
Biz de Saadet Partisi olarak diyoruz ki; kutuplaştırmalara inat, insanları birbirine karşı kavga ettirmeye inat, Türkiye 80 Milyon evladı olan bir ailedir. Hepimiz Anadolu insanıyız, geniş ailelerde özellikle bu vardır; ailelerin çocuklarından biri camiye gider ona sofi derler, bir tanesi kahveye gider ona da hayta derler, biri demlenebilir, biri biraz oradan biraz buradan olabilir, böyle aileler var. Bu ailenin evlatları karşılaştıkları zaman Hain, Kahpe, Küstah çok affedersiniz daha ağır kelimeler kullanıp kavga mı ediyor? Yoksa aynı çatının altında toplanıp o çatı altında mı barınıyorlar? Tabii ki o çatı altında barınıyorlar. En fazla biri diğerine der ki ; şu davranışın hoş değil şuraya git diye tavsiyede bulunur. Biz Türkiye’yi böyle görüyoruz. Bir ailenin evlatları olabilir, ama birliktedirler. Ailelerin evlatlarından bazıları sağcı olabilir, bazı evlatları solcudur, bazı evlatları milliyetçidir, bazı evlatları liberaldir, bazı evlatları muhafazakardır, bazı evlatları da milli görüşçüdür. Ama hepsi bu çatının altında barınmak zorundadır. Hepsi kardeştir. Bu yüzden seçim sürecine girdiğimiz bu süreçte en fazla vurgu yapacağımız konu budur. İşte bugünde bunun fotoğrafını hep birlikte yaşıyoruz. ”
 
 
Halat Gibi Bilek, Mangal Gibi Yürek, Erbakan Gibi Lider Lazım
Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şaban Aydın da söz alarak konuşma yaptı. Aydın konuşmasında şunları söyledi ; “ Hükümet ve iktidar maalesef Tarım, Ekonomi ve Hayvancılığı kötü hale getirdiler. Şimdi diyorlar ki biz gene iktidara gelirsek çalışma yapacağız. 15 yılda bu işleri yapamadınız, ortaya ciddi manada icraat koyamadınız, ülkenin şu anda gelmiş olduğu iç borcun dış borcun ben bir iktisatçı olarak yapmakta aciz kalıyorum. Yapılacak iş bellidir. 24 Haziranda bu işi yapabilen insanlar. Bu işi daha önce yapmış insanlar, 11 aylık iktidarlarında efsaneler yapan Bakanlar gelecekler yapacaklar. Bu arkadaşlar güce teslim oldular. Milli Görüş Gömleğini çıkarttılar. 11 ayda güzel işler yaptık. Şu an iktidar işçiye memura ikramiye vermeye, emekliye ikramiye vermeye çalışıyor. Havuz sistemini yapmaya çalışıyorlar. Bu işleri yapamazsınız. Bu işleri yapabilmek için halat gibi bilek gerek, mangal gibi yürek gerek, Erbakan Hoca gibi bir Lider gerek. Siz yapamazsınız bunları. Erbakan Hocamız rahmetli oldu. Arkadaşlar ama Hocamızın davası devam ediyor. 24 Haziranda Milli Görüş TBMM’ye girecek. Bu ülkenin kötü gidişatına dur diyecek. Bununla ilgili hiçbir tereddüdümüz yok. İlçe teşkilatlarımız en güzel çalışmaları yapmalıdırlar. Her şeyin genleri ile oynandığı biliyoruz. Seçimlerin genleri ile bile oynandı. Sonbaharda yapılırdı. Tatilden yeni gelirlerdi. Memleketlerinden dönerlerdi. Şimdi seçim Ramazan’da yapılıyor, Zannediyorlar ki bizim dışımızda ki siyasi partiler araziye inip çalışma yapamayacaklar. Milli Görüşçüler bu arazide ki çalışmalardan geri duracaklar zannediyorlar. Biz İl ve İlçe Teşkilatı olarak, araziye ineceğiz ve bu ülkenin kötü gidişatını değiştireceğiz. ”
 



 
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı İftar Programı siyasilerin konuşmalarının ardından son buldu

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli