Yabancılar Esenler'e akın ediyor

Yabancılar Esenler

Esenler’deki lüks konut projeleri yabancıların büyük ilgisini çekiyor. Özellikler İran, Irak, Afgan ve bazı Avrupa vatandaşları Esenler’den daire satın alıyorlar.


Esenler’deki lüks konut projeleri yabancıların büyük ilgisini çekiyor. Özellikler İran, Irak, Afgan ve bazı Avrupa vatandaşları Esenler’den daire satın alıyorlar.

Türkiye'de döviz kurlarının tarihi seviyelere çıkması ve pandemi sonrası hayata geçirilen lüks projeler, yabancıların konut talebinde patlama yarattı. Bu yıl 50 bin konut satışı ile rekor kırılması bekleniyor.

Türkiye'de son beş yılda dolar kuru 3,5 TL'den 8,5 TL'ye çıkarak tarihi zirveyi gördü. Euro kuru da aynı dönemde 4 TL seviyelerinden bugün 10 TL'nin üzerine çıkmış durumda. Türk Lirası'ndaki bu tarihi değer kaybı, gerek kent içlerindeki gerekse turizm bölgelerindeki lüks evleri yabancılar için 'kolay ulaşılabilir' hale getirdi.

Dövizle gelen evleri kapıyor

Gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, özellikle Dolar ve Euro bazında bakıldığında Türkiye'de konut fiyatlarının yabancılar açısından pek çok ülkeye göre çok daha avantajlı hale geldiğini söylüyor. Birkaç yıl öncesinde 1 milyon Euro'nun TL bazında bugünkü değerinin yarısı kadar olduğuna işaret eden Başaran, "Hal böyle olunca, yabancılar daha önce istemiş olduğu evin üzerine başka bir daire daha alabiliyor. Bir iken iki tane alabiliyor ya da ulaşamadığı bir eve ulaşma şansı oluyor" diye konuşuyor.

En çok satın alan Irak, İran ve Rusya

İstanbul'un Avrupa yakasındaki Esenler ve Beylikdüzü gibi büyük ilçelerinde bulunan konut projelerinin yabancılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandığını vurgulayan Başaran, "Özellikle İran, Irak, Afgan… Belirli ülkelerde ciddi patlama yaşadık. ve bu gözle görülür şekilde bazı bölgelerde, Esenler, Beylikdüzü gibi bölgelerde apartman daireleri ve rezidanslarda ciddi alımlara yol açtı" şeklinde konuşuyor.
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı