Ya Kanal Ya İstanbul' Koordinasyonu Toplanıyor

Ya Kanal Ya İstanbul

İstanbul 2. Bölge ilçeleri kanal İstanbul’a karşı bir araya geliyor! Kurulan platform 2. Bölgede toplantılar organizasyonu oluşturacak ve sonrasında 2. Bölgedeki yerel örgütlenme ağını oluşturacaklar.


Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: 3. Mart'ta Şişli Nazım Hikmet kültür merkezinde yapılacak toplantıya “İstanbul 2. Bölgede yaşayan duyarlı yurttaşlarımızın katılım sağlamasını istiyoruz” Kanal İstanbul’a karşı “YA KANAL YA İSTANBUL” söylemiyle, neden Kanal İstanbul’ karşıyız konularını anlatacağız. İstanbul’un en eski ilçelerinde, semtlerinde yaşayan yurttaşlara çağrıda bulunuyoruz “Gelin Kanal İstanbul projesine neden karşı olduğumuzu ve neler yapabileceğimizi birlikte konuşalım” bu oluşumumuza katılın, birlikte durduralım, İstanbul’u birlikte kurtaralım”

İstanbul'un deprem kuşağında olduğunu belirten Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu , “Deprem bizim için çok büyük tehdit. Ve yapılacak olan bu Kanal İstanbul projesiyle binlerce ton toprak devşirilecek. Yeraltı suları ve kaynaklarının yok edilmesi söz konusu. Bunun haricinde Çanakkale'ye de bir boğaz söz konusuymuş. Bu artık ülkemizin beka sorunu oldu. Sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin beka sorunu” 


yakanalyaistanbul.org



İstanbul deprem bölgesi. Kanal İstanbul’ karşıyız, çünkü İklim değişiklikleri, yağmurlar, seller olacak. Yeraltı, yer üstü zenginliklerimizin harap olmasını istemiyoruz. Ekim alanları, orman alanlarımız bizimdir, bizim kalsın. İçme sularımız tuzlanmasın. Karadeniz'in Marmara'nın ekolojik dengesi bozulmasın. Gelin bu yağmaya, bu dalana hep birlikte karşı duralım…” yakanalyaistanbul.org

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli