YUNAN' HABERİNİ ŞİMDİ SAHİPLENME ZAMANI

YUNAN

(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazanmasının ardından en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun söylemlerini haberleştiren ve kamuoyuna duyuran 7-2

AKP’li Göksu’nun tehdit ettiği gazetecilerden ve haberi ilk yapan iki - üç gazeteciden birisiyim. Göksu bizlere “ Hanyayı – Konya’yı” göstereceğim demişti. Şimdi bizde gazeteci olarak kendisine, “Kendine gel, Hanya – Konya, Adıyaman’ın Gölbaşı’nda davar beklemeye benzemez”  dersek iyi demiş olurmuyuz?

KOÇ’UN ERDOĞAN AKSU İLE YAPTIĞI SÖYLEŞİ O GAZETECİNİN AKLINA GELMEDİ Mİ?

Göksu, Trabzonlulara ve İBB Başkanı İmamoğlu’na “Yunan” dediği haberini yapan Esenler 7-24 haber sitesine mahkeme erişim yasağı getirmişti. Bu yasak üzerine o günlerde gazetenin imtiyaz sahibi Hüseyin Koç, adaletsizliğe isyan ederek açıklamada bulunmuştu.  
Gazetenin imtiyaz sahibi Hüseyin Koç’la, Göksu’nun Trabzonlulara ve İmamoğlu’na söylediği “ırkçı” söylemden sonra Esen TV Stüdyolarında Esenler Time gazetesinin sahibi Erdoğan Aksu ile yaptığı söyleşide; İktidardan muhalefete kadar herkese ağır sözlerin videosunu ve konuşmasından bazı satır aralarını yayınlıyoruz.
Koç: devrimciyim, halkçıyım, kamu yararına gazetecilik yapan birisiyim. AKP’lilerin suç işleme hakkı var mı? Bizler kalemimizi kimseye satmayız. Bizlerden öç almaya kalkışanlar başaramayacak.


Koç:CHP İlçe başkanı ne iş yapar, kendi ilçesinde yaşanan bu olay, kendilerini ilgilendirmiyor mu? Birileri yanlışa dur demeli. Yanlışlara kimselerden korkmadan dur diyenler bizleriz ama bizlerin yanında yer almayanlar yarın kendilerinin başına gelen bir olayda yine biz yanlarında olacağı.
Göksu’ya kızmıyorum. Kızdığım Esenler’de muhalefet yapan ilçe başkanlarına. Onlar ilçelerinde olup bitenden haberi olmayan korkaklardır. Göksu karşısında muhalefet olmayınca elbette her söylediğinin ve her yaptığının doğru olduğuna inanır. Karşısında muhalefet olmayan bir kişi elbette hata yapar, o kişinin hata yapması, suç işlemesi normaldir” diyerek birçok konuyu masaya yatırdı.

Esenler’de söz konusu haberi yaptığını, kopyala yapıştır yapmadığını iddia eden ve Göksu’nun şikâyetçi olduğu bir gazeteci, mahkemenin; “ Haberler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek kovuşturmaya yer olmadığına kararını” verdikten sonra   yaptığı açıklamada ulusal (solcu) Birgün gazetesine verdiği beyan tamamen saçmalıklar doluydu. Böyle ilkeli ve duruşu adam gibi adam olan gazetenin muhabirini bile yanıltan bu gazeteciyi uyarıyoruz, Daha önce o gazete gibi yayın organlarını (Sözcü- Cumhuriyet) gazetelerini kirleten CHP’li Esenler belediye meclis üyesini ve gazetelerin muhabirlerini uyarmıştık. Akıllanmadınız mi? 

Esenlerli, emek hırsızı, beyin hücreleri zedelenmiş gazetecisi böyle demiş, “Daha önce de Göksu bazı haberlerimizden dolayı bizi şikâyet etmişti, onlardan da bir şey çıkmadı. Bizi şikâyet ettikten sonra kendimiz de bir şey çıkmayacağını biliyorduk” demiş ve  “sevinçliyiz, mutluyuz” eklemesi yapmış. Ama bizler (haberi ilk haberleştirenler olarak) haberin ortaya çıkmasından veya haberin yapılması ve aklanmasından dolayı sevinçli ve mutlu değiliz. Bizler toplumu yönetenlerin böyle söylemleri ve kirli bir dili kullanan ve bu kişilerin toplum içinde egemen olmasından rahatsızız.

Bizlere sahip çıkan haksızlıklara karşı koyan CHP’li Barış Yarkadaş oldu.
İşte Yarkadaş’ın yaptığı haberin linki…


http://www.7-24esenlerhaber.com/haberdetay/-Ozgur-basin-gazetemize-sahip-cikmaya-devam-ediyor/6492

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı