YİNE RAMAZAN YİNE REKOR HASTALIĞI.

YİNE RAMAZAN YİNE REKOR HASTALIĞI.

Esenler belediye başkanı M.T. Göksu geçen yıl ramazan ayında Dünyanın en uzun ve en kalabalık iftar sofrasını kurmayı başarmıştı fakat Guinness’e girememişti.

 

 

 

 

 

 

Esenler belediye başkanı M.T. Göksu geçen yıl ramazan ayında Dünyanın en uzun ve en kalabalık iftar sofrasını kurmayı başarmıştı fakat Guinness’e girememişti.

Bu sene ramazan ayının 20sinde yani 20 Ağustos Cumartesi günü Esenlerde verilecek iftar yemeği ile Guinness kitabına esenlerin ismini yazılacağına inanılıyor.

20 Ağustos Cumartesi günü verilecek olan iftarda menü zenginliği yanı sıra misafir zenginliği de bekleniliyor. Devletin zirvesinin davet edileceği iftara Başbakan R.T.Erdoğan’ın katılacağı da söyleniliyor.

Dışişleri Bakanlığı ve AB Bakanlığı himayesinde yapılacak olan iftara Göksu 100 bin kişinin katılmasını bekliyor.

 

Esenler Belediye Başkanı Göksu, düzenlediği bir basın toplantısı ile Ramazan ayı boyunca Esenlerde yapılacak olan projeleri kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’nin en kalabalık ve en uzun iftar sofrasının Esenlerde kurulacağını belirten Göksu, bu yıl Sudan, Somali ve Bin gazi’de de iftarlar vereceklerini söyledi.

Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Ramazan davulcularının da söyledikleri manilerle renk kattığı toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ramazan ayının her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler`de coşku ile kutlanacağını belirtti. Birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerin düzenleneceği Esenler`de, vatandaşların 29 gün boyunca birbirinden farklı ve ilginç organizasyonlarla güzel bir Ramazan yaşamanın sevincine ortak olacaklarını dile getiren Göksu, bu sene “Bereketimiz Kardeşliğimizdedir” konseptiyle yapılacak olan Ramazan projelerini anlatarak konuşmasına devam etti.

“Bu şehrin emanetini üstlendiysek, bu şehirde hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması gerekiyor” diyen Göksu, iftar saati olduğunda Esenlerde yaşayan hiç kimsenin ‘Ben bugün ne yiyeceğim” diye düşünmek zorunda kalmayacağını ifade etti.

Eve Teslim İftar

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Esenleri ilkleri yapamaya hazır bir ilçe haline getirdiklerini belirten Göksu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan çadırları kurmayacaklarını vurguladı. Ramazan çadırları yerine, Esenlerdeki yoksulları tek tek tespit ederek “Eve Teslim İftar” projesini hayata geçireceklerini söyleyen Göksu, “Her yoksulun evine iftara yarım saat kala 4 çeşit sıcak yemek ulaştıracağız. Yoksullara iftar vermek için biz yoksul’un ayağına gideceğiz.” dedi.  Eve teslim iftar projesi ile günde 3 bin aileye iftar için hizmet edeceklerini vurgulayan Göksu,  Ramazan’da Esenler Belediyesi’ni saat 15.00- 17.00 saatleri arasında 440 11 26 numaralı telefondan arayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik de  “Alo İftar” projesini uygulayacaklarını belirtti.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı