YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YGS'ye giren 1 milyon 700 bin adayın cevap anahtarı üzerindeki incelemelerinin tamamlamasının ardından sınav sonuçları açıklandı…

 

 

 

 

 

 

YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YGS'ye giren 1 milyon 700 bin adayın cevap anahtarı üzerindeki incelemelerinin tamamlamasının ardından sınav sonuçları açıklandı…

Adayların yüzde 79,6’sı 180 ve üzerinde puan alırken 38 bin 269 aday ise sıfır puan aldı. En başarılı okullar Fen, Anadolu ve Askeri liseleri olurken, tüm puan türlerinde Türkiye birincisi Ankara Fen Lisesi’nden Mahmut Bilal Doğan oldu.

Sınavda, YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde ikinciliği Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Mehmetcan Tütüncü, Özel Burç Özgören Fen Lisesinden Selçuk Erdevir, Turgutlu Halil Kale Fen Lisesinden Eren Yalçın paylaştı.

YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde ikinci, Özel Yamanlar Anadolu Lisesinden Deniz Çağlın oldu.

YGS-4 puan türünde ikinciliği, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar ile Kayseri Fen Lisesinden Ayşe Ertoy paylaştı.

YGS-3, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde üçüncülüğü Adana Fen Lisesinden Zafer Başıbüyük kazandı.

Geçen yıl yapılan YGS'de tam puan alan aday yoktu.

Sınav sonuçlarına göre, en başarılı iller sıralamasında birinci sırada Yalova yer aldı. Yalova'yı sırasıyla Kırşehir, Kayseri, Aydın, Ankara, Antalya, Denizli, Nevşehir, Mersin ve Kırklareli takip etti.

YGS-1 puan türünde en başarılı iller arasında sırasıyla Yalova, Ankara, Kayseri, Antalya, Aydın, Kırklareli, Denizli, Burdur, Eskişehir ve Kırşehir;

YGS-2 puan türünde Yalova, Ankara, Kayseri, Kırklareli, Antalya, Aydın, Eskişehir, Burdur, Denizli ve Karabük

 YGS-3 puan türünde Kırşehir, Yalova, Aydın, Kayseri, Nevşehir, Antalya, Denizli, Mersin, Kilis ve Uşak;

YGS-4 puan türünde Kırşehir, Yalova, Nevşehir, Aydın, Kayseri, Denizli, Kilis, Antalya, Uşak ve Karaman,

YGS-5 puan türünde Yalova, Kırşehir, Aydın, Kayseri, Antalya, Ankara, Denizli, Nevşehir, Mersin ve Uşak;

YGS-6 puan türünde ise Yalova, Kayseri, Ankara, Aydın, Antalya, Kırşehir, Denizli, Mersin, Burdur ve Kırklareli yer aldı.

Yalova, tüm puan türlerinde geçen sene yapılan YGS'de de başarılı olan iller sıralamasında birinci sırada yer almıştı. 2010 YGS'de birinci olan Yalova ilini, sırasıyla Kayseri, Aydın, Karaman, Denizli, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Antalya ve Mersin izlemişti.

YGS sonuçlarına göre en az başarılı iller sıralamasında, tüm puan türlerinde Hakkari en son sırada yer alırken, Hakkari'yi sırasıyla Şırnak ve Ardahan izledi. Geçen sene yapılan YGS'de de Hakkari en başarılı iller sıralamasında son sırada yer almıştı.  



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli