Vereme Dikkat!

Vereme Dikkat!

Esenler verem savaş derneği, ilçe milli eğitim müdürlüğünün belirlediği okullarda verem taraması için seminerlere başladı.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Verem Savaş Derneği Seminerlerine başladı

Esenler verem savaş derneği, ilçe milli eğitim müdürlüğünün belirlediği okullarda verem taraması için seminerlere başladı. Bu okullarımızdan Neyyir Turan ilköğretim okulunda verilen seminerden önce verem savaş derneği başhemşiresi Nuray Acıbuca ile verem haftası münasebeti ile bir söyleşi yaptık.

 

Başhemşire Nuray Acıbuca “İlçe milli eğitim belirlediği 7–27 Ocak verem haftası münasebetiyle Esenlerdeki bütün okullara da Verem seminerleri vereceğiz. Bizler kısıtlı imkanlarımız olmasına rağmen bunu bir kamu görevi kabul ediyoruz. Türkiye de ve dünyada yaygın bir hastalık olan verem ile mücadelenin yolu halkın bilinçlenmesidir. Biz bu bilinçlenmeyi kurumlardan başlattık.

Esenler’deki veremli sayısı 150 civarında biz bu sayının çoğalmasından kuşkuluyuz Esenler’deki yaptığımız çalışmalarda 30 ile 40 yaş arası insanlarımızda bu hastalığı görmekteyiz ama herkesin bu hastalığa karşı tedavilerinin yaptırması ve verem savaş derneğimizdeki seminerlere katılmasını istiyoruz.

Çocuklarımızın veremden korunması için anne babaların hijyene dikkat etmesi, yeterli beslenmeye önem verilmeli, özellikle alkol içki ve sigaradan çocuklarımızı uzak tutmalıyız.

Verem savaş derneğimiz tarafından veremli hastaların 3 yıl boyunca tedavileri ücretsiz yapılmaktadır.

Acıbuca “Verem hastalığının belirtileri şunlardır: Verem hastalığının belirtileri sadece bu hastalığa özgü değildir. Birçok akciğer hastalığında bu belirtiler görülebilir. Verem hastalarında en çok görülen belirti öksürüktür. Öksürük sırasında hasta balgam çıkarabilir. Balgam çıkarma ve kan gelmesi hastalığın kronikleşmiş olabileceğinin bir göstergesi olabilir. Fakat hastalığın başlangıç döneminde nadir de olsa bu durum gözlenebilir. Halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, öksürük ve gece terlemesi hastalığın ilk belirtileridir. Kişi genelde bu durumun verem olabileceğini düşünmez. İlerlemiş verem hastalığında akciğerdeki hasar sonucu nefes almada güçlük çekilebilir. Hastanın ateşi artar” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli