Velilerin, Okul kaydına ikamet hilesi

Velilerin, Okul kaydına ikamet hilesi

Esenler Nüfus Müdürlüğü’nde de veliler istedikleri okullara çocuklarını yazdırmak için adres değişikliği yaptırmak isteyen birçok kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren sıra numarası alara

Velilerin, Okul kaydına ikamet hilesi

Esenler Nüfus Müdürlüğü’nde de veliler istedikleri okullara çocuklarını yazdırmak için adres değişikliği yaptırmak isteyen birçok kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren sıra numarası alarak kuyruğa giriyor ve işlemlerinin yapılması için saatlerce bekliyorlar.
 
Okulların açılmasıyla birlikte özellikle ilkokullarda kayıt telaşı başladı. Çocuklarını istedikleri okullara kaydettirmek isteyen veliler adres değişikliği yoluna gidiyor. Her gün yaklaşık 100 velinin çocuğunu farklı adreslerde ikamet ediyormuş gibi göstererek kayıt yaptırdığı ileri sürülüyor. Emniyet adres değişikliklerini mercek altına aldı. Yanlış adres beyanında bulunanlara 842 TL idari yaptırım cezası uygulanıyor. Adres değişikliği yaptığı halde bildirimde bulunmayanlara ise 420 TL ceza kesiliyor.
 
Okulların açılmasıyla vatandaşlar çocuklarını en iyi okullarda okutmak için hileli adres değişikliği yapıyor. Esenler Nüfus Müdürlüğü’ne adres değişikliği yapmak için gelenlerin sayısı oldukça fazla.  Yapılan bildirimler değerlendirilerek işleme alınıyor. İşlemler tek tek Esenler Emniyet Müdürlüğü’ne bildiriliyor. Emniyet ekipleri ise verilen bilgiler çerçevesinde kontrole çıkıyor. Yanlış beyanda bulundukları tespit edilen kişilere 842 TL idari para cezası uygulanıyor. Adresi değiştiği halde 20 gün içerisinde Nüfus Müdürlüklerine giderek bildirimde bulunmayanlara ise 420 TL idari para cezası uygulanıyor.
 


“Doktor Ve Hastane Seçilebiliyor Ama Okul ve Öğretmen Seçilemiyor”
 
“Hastaneye gidildiğinde doktor seçme hakkımız var ancak ne ilginçtir ki okul ve öğretmen seçme hakkımız yok” diyen  bazı Vatandaşlar yapılan uygulamadan rahatsız olduklarını söyleyerek “ Nüfus Müdürlüklerinde Büyük bir yoğunluk oluşuyor bizlerin çektiği bu çileyi görmelerini istiyoruz. Çocuklarımızı bir tanıdığımızın evinde ikamet ettiğini gösterebilmek için Müdürlüğün istediği evraklardan (su veya elektrik) faturası olmadığı için işlem yaptıramadığımız için strese giriyoruz. Devletimizin bu yanlış uygulamadan vaz geçmesini istiyoruz” dediler.  
 
Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun velilerin sahte adres gösterme telaşından ileri geldiğini kaydeden yetkililer ise olay karşısında çaresiz kaldıklarını ifade ettiler. Bazı veliler çocuğunu daha iyi okula göndermek için hayali adrese taşıdığını itiraf ederken, bazıları ise” bizleri bu yollara başvurdurtanlar utanmalıdır” dediler.




 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli