Vatandaştan Kaldırım işgaline tepki

Vatandaştan Kaldırım işgaline tepki

Esenler`de araçların kaldırımlara park edilmesi vatandaşları zor durumda bırakıyor. Kaldırım üzerine bırakılmış araçlar yüzünden araç yolunda yürümek zorunda olan yayalar kaza tehlikesi atlatıyor


Vatandaştan Kaldırım işgaline tepki

Esenler`de araçların kaldırımlara park edilmesi vatandaşları zor durumda bırakıyor. Kaldırım üzerine bırakılmış araçlar yüzünden araç yolunda yürümek zorunda olan yayalar kaza tehlikesi atlatıyor.
 
Yol kenarına park etmekle yetinmeyen araç sahipleri, şimdi de kaldırımlara göz dikti. Bazı araç sahipleri, otomobil, minibüs ve hatta kamyonlarını yayaların kullandıkları kaldırımların üzerine park ediyorlar. Esenler`in hemen hemen her mahallesinde benzer manzaralara rastlamak mümkün. Bu sorumsuz kişiler yüzünden yaya yolunu kullananlar zor anlar yaşıyor. Özellikle küçükler ve öğrenciler, araç yolunda yürümek zorunda kalıyor ve ciddi kazalar atlatıyor.

 
Vatandaş isyanda
Kaldırıma park eden araçlardan şikâyet eden Esenler halkı, bu araçlar yüzünden yürüyecek yol bulamadıklarını belirtiyorlar. Kaldırımların yayalara ait olduğunu, buralara araç parketmenin tam bir sorumsuzluk olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Her taraf araç işgali altında. Yürüyecek yol bulamıyoruz. Araç yolunda yürümek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca araçların bize çarpma ihtimali ortaya çıkıyor. Çocuklarımızı korkudan sokağa tek başlarına çıkaramıyoruz. Çıkardığımız zaman aklımız onlarda kalıyor. Çünkü kaldırımda yürüyemedikleri için araç yoluna çıkıyorlar. Bu durumda da tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar. Yetkililer bu duruma bir çare bulsun. Yoksa kaldırımlara park eden araçlar yüzünden ciddi kazalar olacak" diyor.

 
Polisler ilgilenmiyor
Kaldırımlara park etmiş araçlar, çoğu zaman vatandaşlarla araç sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Yürüdükleri yola araçların park etmesini istemeyen sokak sakinleri, duruma müdahale etmek isteyince, araç sahiplerinin tepkileriyle karşılaşıyor. Zaman zaman araç sahipleri ile yayalar arasında kavgayla sonuçlanan tartışmalar yaşanıyor. Araç sahipleri ile karşı karşıya gelmemek için durumu polise bildirip araçların kaldırılmasını istediklerini söyleyen Vatandaşlar; "Bize hemen ekip göndereceklerini söylüyorlar ama saatlerce beklememize rağmen ne gelen oluyor ne giden. İhbarımızı ciddiye bile almıyorlar. Eğer polis bunlara müdahale etmeyecekse kim edecek? Biz bunlara engel olmak istediğimiz zaman kavga ediyoruz. Polisin bu rezaleti durdurması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor" diyerek polisin ilgisizliğine tepki gösteriyor.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli