Vatandaşa Yalan Söylüyorsunuz Müteahhitliği Bırakın

Vatandaşa Yalan Söylüyorsunuz Müteahhitliği Bırakın

Esenler İYİ parti meclis üyesi Mikail Karapınar Esenler, belediye organizasyonu dışında kentsel dönüşümde en yavaş ilerleyen ilçelerin başında gelmektedir” diye konuşunca meclis bir anda gerildi.

Esenler belediyesi kasım ayı meclis toplantılarının birinci oturumunda hararetli anlar yaşandı. İYİ partili meclis üyesi Mikail Karapınar, tüm muhalefeti temsil etme girişiminde bulundu. AKP ve MHP yetmezmiş gibi CHP meclis üyesi de bu gurupla sözbirliği yapmışçasına İYİ Partili Karapınar’a tepki gösterdi.

Karapınar’in meclis konuşmasından satır başları…
 “50 YIL SÜRECEK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Mikail Karapınar: Esenler, belediye organizasyonu dışında kentsel dönüşümde en yavaş ilerleyen ilçelerin başında gelmektedir. Sayın belediye başkanının bir an önce hayatın gerçekleri ile yüzleşmesi gerekmektedir. Vatandaşa vaat ettiği 100 m2 evinize 80 m2 ev vereceğim sözü matematiğin gerçekleri ile örtüşmüyor. Sayın başkanın rezerv alanda 100 m2 daireye karşı vatandaş, Müteahhitten 45 m2 daire almaktadır. Madem böyle bir matematik var neden 45 m2 daireye Razı oluyorsunuz. Fakat yerinde yaptığımız incelemeler neticesinde sayın başkanın övgü ile bahsettiği askeri alan rezerv konut alanında yapılacak 60 bin konut inşaatının yapılan çalışmaların hızına bakılacak olursa yıl da 1200 konut ortalama yapıldığı gözlenmektedir. Bu da şu anlama geliyor 50 yıl sürecek bir kentsel dönüşüm ile karşı karşıyayız.

Bu mecliste kentsel dönüşümün tamamlanması için hedef bir tarih var mı diye sorduğumuzda bu sorumuz da cevapsız kalmıştır. Yine bu mecliste tekrar ediyorum Esenlerin acilen deprem risk raporlarının oluşturup bu raporlar doğrultusunda yenileme ve dönüştürme çalışmaları için bir takvim belirlemelidir.

“VATANDAŞLARDA BEKLENTİ OLUŞTURMAMALISINIZ – VATANDAŞLARI KANDIRIYORSUNUZ”

Mikail Karapınar: Sayın başkanın derhal vatandaş ile reel şartlarda yapacağı protokolleri paylaşması gerekmektedir. Vatandaşlarda beklenti oluşturmaması gerekmektedir. Esenlerde serbest piyasa koşullarında kentsel dönüşümün devam etmesi gerekmektedir. Yok, ben yapıyorum diyorsa Sayın Belediye başkanı bunun ile ilgili vatandaşlara tarih vermesi gerekmektedir. Vatandaş neyi beklediğini bilmelidir. Özgür iradesi ile kararını vermeli ve gereğini yapabilmelidir açıkça söylemek istiyorum vatandaşı kandırıyorsunuz, dolandırıyorsunuz belediye Müteahhitlik yapmaz siz bakanlıkla birlikte Müteahhitlik yapıyorsunuz. Sizin göreviniz planları yapmaktır.Vatandaşa umut satmayın, bu yapılan çalışmalar yetersiz. Siz otobanla övüneceğinize Esenyurt’ta yapılanlara bakın ve yenilenen bina sayısına bakın.” dedi ve konuşmasının başında Cumhuriyet bayramını kutladı, İzmir depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı