Vardar: Halkımıza ve Siyasi Partilere Örnek Olma Sınavı Vereceğiz

Vardar: Halkımıza ve Siyasi Partilere Örnek Olma Sınavı Vereceğiz

CHP’nin saygın bir o kadarda sevilen eski ilçe başkanı Şuayip Vardar, Kayalar spor tesislerinde kendisi gibi eskilerden olan,2. Bölge eski milletvekili aday adayı Cemal Kaya ve partililerle durum değerlendirmesi yaptı.

CHP’nin eskilerinden ama çok eskilerinden, eski Bakırköy belediye başkan yardımcısı ve bir dönemin Esenler ilçe başkanlığı görevlerinde bulunmuş  bir dürüstlük timsali Şuayip Vardar’ın bu aralar neşesine diyecek yok!
 
MEVCUT KADROLAR GİBİ ÇALIŞIRSAK BUGÜN KAZANDIĞIMIZ BAŞARI GÖLGEDE KALIR
Vardar, “ partim iktidar olmadan ölmeyeceğim demiştim. Çok şükür yerelde birçok kez iktidarı yaşadım ama bu sefer kazandığımız İBB Başkanlığı kadar heyecan yaşamadım, bundan önce kazandığımız seçimlerde elbette mutlu oldum ama bu kadar mutluluk ve coşkuyu yaşamadım. Artik genelde CHP iktidar olmalıdır. İktidar olmak için bugünden tezi yok partimin tüm ilçeleri, üyeleri ve tüm organları el ele vererek, gece gündüz demeden çalışmalıdır. Aksı olursa yani mevcut kadroların çalışır gibi yaptıklarını yaparsak veya aynı kadrolarla yola çıkarsak geçmişte kazandıklarımız gibi bugün kazandığımız başarı gölgede kalır. Olan ülkemize, insanımıza, partimize ve geleceğimize olur.
 
YANLIŞA MÜDAHALE YAPMAK HER CHP’LİNİN SORUMLULUĞUDUR
Esas olanı bundan sonrasıdır. Adaletli ve hakkaniyetli işler yaparsak başarılı olduk ve kazandık diyeceğim. Onun için her CHP’liye herkesten daha fazla sorumluluk düşüyor. Şımarmayacağız, kibirlenmeyeceğiz, kimseyi ötekileştirmeden tüm yurttaşlarımızı aynı nazarda görerek sevgi ile kucaklayacağız. Herkesi yüreğimize sığdırarak, kimseyi ayrıştırmadan hizmet yapmayı kutsal bir görev kabullenerek halkımıza hizmet yapacağız. Bunun dışında bir yanlış olursa ve o yanlışı kim yaparsa yapsın karşı koyarak müdahale yapmak her CHP’linin sorumluluğudur ve görevidir.
 
Bizler bu inançla şimdi daha güçlü; daha kararlı; ama bu kez yarını bugünden kurmanın heyecanıyla birlikte yürümeye devam etmeliyiz. Bu bir yenilenme sürecidir bir adım ileriye adım atılması için bir tartışma süreci olan bu süreç aynı zamanda sosyal demokratların ülkemize ve halkımıza vereceği büyük bir sınavdır.
 
Önümüzde Bir Büyük Sınav Daha Var. Bu sınav CHP kadrolarının yenilenme sınavıdır, ülkemize ve tüm siyasi partilere örnek olma sınavı vereceğiz. Diğer adıyla parti içi seçimlerde vereceğimiz demokrasi sınavını başarmalıyız. Önümüzde zor ve yorucu günler var. Bu yorucu Maradona ayak uyduramayacak veya yorulanların bir kenarda oturmasını, yeni yüzlerin öne çıkmasını bekliyorum. Kibir abidesi olanların, şahsı menfaatlerini düşünenlerin, ahbap çavuş ilişkisiyle işini yürütenlerin bu yarışa katılmaması hem partimizin hem de halkımızın menfaatine olacaktır. Yıllarca hizmetinde olduğum partimin ve partililerimin yeni kadroları seçerken bir önceki seçimlerden daha dikkatli davranmasını bekliyorum. Yani bende değişim diyorum ama köklü, adaletli ve nitelikli bir değişim olursa neden iktidar olmayalım?”dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı