Vardar: Cumhuriyeti Yaşatmak CHP'lilerin Görevidir

Vardar: Cumhuriyeti Yaşatmak CHP

CHP Eski Esenler ilçe Başkanı Şuayip Vardar, Esenler Cumhuriyet Meydanında seçim çalışması yapan partililerini ziyaret etti. Vardar CHP’liler olarak her zamankinden daha çok emek vermemiz gereken bir dönemdey

Vardar: Cumhuriyeti Yaşatmak CHP’lilerin Görevidir

CHP Eski Esenler ilçe Başkanı Şuayip Vardar, Esenler Cumhuriyet Meydanında seçim çalışması yapan partililerini ziyaret etti.  Vardar CHP’liler olarak her zamankinden daha çok emek vermemiz gereken bir dönemdeyiz, çok çalışacağız, birlikte çalışacağız diyerek açıklama yaptı.
  
Bazı CHP’lilerin Cumhuriyet meydanında kurulan standına yapancı kaldıklarını gözlemledik. Özellikle Milletvekili listelerinde aradığını, beklediğini bulamayanların küs olduğunu gördük. Bazı eş, dost ve akrabalarının vekil sıralamasında yer bulamaması, yöneticilerin moralini bir hayli bozduğunu, bu moral bozukluğu ile bazı yönetenlerin parti çalışması yerine bir kahvehanede “oyun kağıtları” ile stres attığına şahit olduk. Bazıları ise yıllarca emek verdikleri partilerinden ahbap çavuş ilişkisiyle uzaklaştırıldığına şahit olduk. Ama her şeye rağmen bu iş “TAMAM “ diyerek yüreğini ortaya koyanları da gördük.
   
Vardar, “Ülkede herkesin ötekileştirildiği, emeğin yok sayıldığı, haksızlıkların, hukuksuzlukların yaşandığı AKP iktidarına “Tamam demeliyiz. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı, özgürlüklerin tek adamın iki dudağı arasından çıkacak olan bir kelimeyle sınırlı kaldığı karanlık günler yaşıyoruz. Bu durumdan kurtuluşun tek yolu ve adresi CHP’dir, AKP’nin gidişidir.
 
“Cumhuriyeti biz kurduk, biz koruyacağız…”
Demokrasi ile yönetilen toplumlarda fikir ve düşünce özgürlüğü vardır. Totaliter rejimlerde demokrasi olmaz, kişilerin hak ve özgürlüklerinden söz edemezsiniz.  AKP iktidarı hak ve özgürlükleri rafa kaldırarak, ülkeyi karanlığa gömdü. AKP İktidarı yönetemedi, ayrıştırdı, her şeyi ticarileştirdi, bu güzel yurdumuzu işin içinden çıkılmayacak, yaşanılmaz duruma getirdi. CHP cumhuriyeti kuran bir partidir, cumhuriyeti kollamak, yaşatmak, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak CHP’liyim diyen her yurttaşımızın en öncelikli görevidir.
 
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri, geleceğimizin oylanacağı seçimlerdir. Ya demokrasi, ya totaliter rejim, ya özgürlükler, ya bağımsızlık, ya parlamenter demokrasi, ya diktatörlük diyeceğimiz bir seçim yaşayacağız. Onun için elele vererek her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Parti içi kavgaları bir kenara bırakacağız, küskünlükleri kafamızdan sileceğiz, yanlış yapanların yanlışının hesabını ise seçim sonrasına bırakmak zorundayız. Çare CHP’dir, CHP’nin değerli emekçilerinin onurlu mücadelesidir.  
 

"Cumhuriyet değil AKP yıkılacak"
Basınımız, aydınlarımız, üniversiteler ve sanatçılar susturulmuş. Tek adam rejimi, uyguladığı korkutma ve sindirme politikaları ile benzeri ancak geri kalmış ülkelerde görülen keyfi ve despotik bir yönetim inşa etmiştir. Biz CHP’liler olarak korkmuyoruz, cumhuriyet değil AKP yıkılacak diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Ne ezen ne ezilen olacak, Türkiye’yi kucaklayacağız ve tek bir yurttaşımızı dahi ötekileştirmeden aydınlık yarınlarımızı yeniden inşa edeceğiz. Kurtuluşun ve kuruluşun adresi CHP’dir” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli