Van İçin Kardeşlik Vakti

Van İçin Kardeşlik Vakti

Kardeş Köye 3 Tır Yardım Malzemesi

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Erciş’e bağlı depremzede 3 köyün tüm ihtiyaçları Esenler Belediyesi’nce karşılanacak…

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından tüm imkanlarını seferber eden Esenler Belediyesi,  depremzedelere yardım etmek ve onlarla manevi kardeşlik köprüleri  kurmak amacıyla “Kardeş Köy” projesini hayata geçirerek  Van’ın Erciş ilçesine bağlı Pay Köyü, Kızılören Köyü ve Yankıtepe Köyü ile  kardeş oldu. 


“Van İçin Kardeşlik Vakti” sloganıyla yürütülen yardım kampanyası kapsamında toplanan 2 tır ve 2 kamyon dolusu yardımları ve Esenler Kurtarma Ekibi (ESKUT)’ni deprem bölgesine sevk eden Esenler Belediyesi,  yardımlaşma ve dayanışmaya örnek teşvik edici bir çalışmaya daha imza attı. Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve bir o kadar da insanımızın yaralandığı depremde, depremzedeleri yalnız bırakmayan Esenler Belediyesi,  Esenler’de hayat standardı yüksek ve orta olan aileler ile mağdur, muhtaç, yoksul aileler arasında “manevi kardeşlik köprüleri ” kurmak amacıyla hayata geçirilen Kardeş Aile projesinin bir benzerini Van’da uygulamaya başlıyor. Esenler Belediyesi, Van’ın Erciş ilçesine bağlı Pay, Kızılören ve Yankıtepe köylerini, Esenler’in kardeş köyleri  olarak ilan etti. Proje kapsamında;  mağdur durumdaki vatandaşlara yardım etmek ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvayan Esenler Belediyesi,  Pay, Kızılören ve Yankıtepe köylerine ulaşarak oradaki insanlara yardım elini uzattı.

Kardeş köylere 3 tır yardım malzemesi


Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik’in koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar ile depremzedeler için seferber olan Esenler Belediyesi, gıda, giysi ve eşyalardan oluşan 3 tır dolusu acil yardım malzemelerini Cumartesi günü Van’ın Pay Köyü, Kızılören Köyü ve Yankıtepe köylerine ulaştıracak.

Kardeş köylerdeki tüm vatandaşlarla yakından ilgileneceklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, mağdur ve yoksul aileler ile yetim, bakıma muhtaç, yaşlı ve engelliler için neler yapılması gerekiyorsa yapacaklarını ve ellerinden geldiği kadar yardım edeceklerini belirtti.

“Herkesi paylaşmaya, yardımlaşmaya ve dayanışmaya devam ediyoruz" diyen Göksu, Kardeş Köy olarak belirlenen köylerde yaşayan depremzedelerin A’dan Z’ye bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydederek, depremzedelerin yaraları sarılana kadar  projeyi uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli