Vali'lerin Yeni Görev Yreleri

Vali

Valiler Kararnamesi Köşk'ün onayından geçti.


Vali'lerin Yeni Görev Yreleri
 
Valiler Kararnamesi Köşk'ün onayından geçti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun hükümet tarafından  Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanmak istendiği iddia edildi. Ancak bu atama isteğininCumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmediği dile getirildi. Böylece İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu koltuğunu korudu.

Bazı kaynaklar ise, Hüseyin Avni Mutlu'nun önümüzdeki aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanacağını,İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın ise İstanbul Valiliği'ne getirileceğini öne sürdü.

Öte yandan  AKP'nin Valiler ve Emniyet Müdürleri Kararnamesi Cumhurbaşkanı'nın onayından çıkarak Resim Gazete'de yayımlandı.
19 ilin valisi değişirken 12 ilin valisi merkeze alındı. Adana'da bir vatandaşa 'gavat' diyen Hüseyin Avni Coş, Sakarya Valisi olarak atandı.

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının ardından incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e kilim hediye etmesi nedeniyle çok eleştirilen, daha sonra ise telefonda bir polise küfür ettiği iddia edilen‘Kilimci Vali’ Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Ordu Valisi olarak atandı.

SOMA'NIN FATURASI BAKANLARI YERİNE VALİ'YE Mİ?
Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrası Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in Soma'daki ihlallerden sorumlu gösterilerek istifasının istenildiği bu günlerde Manisa'nın Valisi Abdurrahman Savaş'ın merkeze alınması dikkat çekti!
İşte o liste:

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı