Vali Bey, Hayat eve sığar ama bu ayıp Zonguldak'a sığmaz!

Vali Bey, Hayat eve sığar ama bu ayıp Zonguldak

CHP Zorunguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın sağlık çalışanlarına yönelik sarfettiği, sözlerine sert bir dille tepki gösterdi.

“SÜRECİN KAHRAMANLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR”
Yavuzyılmaz, valinin açıklamalarına, "Salgın günlerinde, vatandaşlar can derdine düşmüşken bir vali sokakta vatandaşı fırçalıyor, bir diğeri sürecin kahramanı sağlık çalışanlarını suçluyor." sözleriyle eleştirdi. 

CHP'li Yavuzyılmaz'ın açıklamasındaki ifadeler ise şöyle:
"Zonguldak bugün Türkiye’nin nüfusuna oranla salgının en çok can aldığı ili ise bunun sorumluluğu mücadelede canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarının değil, onları koruyamayan, Zonguldak’ta salgını kontrol altına alamayan, halen sokağa çıkma yasağı uygulamayanların sorumluluğudur.

10 Nisan gecesi iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan ederken acemice hatalarla 250bin vatandaşı sokaklara döküp sağlıkçıların emeklerine yazık edenler, bugün “sağlık emekçileri bize yük oluyor” diyerek, bir skandala daha imza atmışlardır. Hükümetin krizi çözmedeki basiretsizliği, bu zihniyet ile ayyuka çıkmaktadır. 

Görevi nedeniyle evine gidince eşine çocuğuna sarılamayan, insanların canını kurtarmaya çalışırken enfekte olan hatta hayatını kaybeden sağlık çalışanları başta olmak üzere özverili kahramanlarımıza ve ailelerine yapılmış olan bu ayıbın gereği yapılmalıdır. Hayat eve sığar, bu ayıp Zonguldak'a sığmaz!"

 
 
 
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı