VAKIFTAN BASIN AÇIKLAMASI

VAKIFTAN BASIN AÇIKLAMASI

Esenler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2013 yılında görev yapacak Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisinin seçimi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.




VAKIFTAN BASIN AÇIKLAMASI

Esenler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2013 yılında görev yapacak Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisinin seçimi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Vakıftan gelen basın açıklaması;

“3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanununun 5263 Saylı kanunla değişik 7. Maddesinin 2. Fıkrasına göre “İlçede kurulu ve kanunla belirtilen amaçlara yönelik faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının kendi aralarında seçecekleri bir temsilcinin İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde 2013 yılında görev alması söz konusudur.

Yukarıda belirtilen 3294 sayılı kanunun amacının “Fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlara yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adaletli bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı teşvik etmek “olduğu 1. Maddesinde belirtilmiştir.
  
Tüzük veya senetlerinde yukarıda söz edilen vakıf amaçlarına yönelik faaliyette bulunmak üzere kurulduğu yazılı Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri kendi aralarında, Esenler Vakfının Mütevelli Heyetinde 2013 yılında görev yapacak (1) kişiyi seçmek üzere 27 Aralık 2012 Perşembe günü saat 14.00’de Menderes Mahallesi’ndeki Öz-De-Bir İlkokulu’nun Çok Amaçlı Salonu’nda hazır bulunacaklardır. 

Buna göre;

Seçime iştirak edecek Sivil Toplum Kuruluşlarının, Dernek veya Vakıflarına ait Tüzük-Vakıf Senedi ve Yetki Belgesi (Yönetim Kurulu Kararı) ile birlikte en geç 26.12.2012 Çarşamba Günü mesai saati bitimine kadar Esenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’ne evraklarını teslim etmeleri ve evrak kaydı yaptırmaları gerekmektedir.

27 Aralık 2012 tarihinde yapılacak seçime evrakını Vakıf Müdürlüğümüze teslim eden ve 3294 Sayılı Kanunun amacına uygun olarak Sosyal Yardım alanında faaliyet gösterdiği Tüzük/Senedinde yazılı olan Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri katılacaklardır”

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı