Uyuşturucu Yaşı 12,13'e Düştü

Uyuşturucu Yaşı 12,13

Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Başkanı Mehmet Duman, Türkiye’de uyuşturucu yaşının 12- 13’e kadar düştüğünü, ifade ederek en çok ölümlerin ise % 49,6 ile İstanbul’da ya



Uyuşturucu Yaşı 12,13’e Düştü…

Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Başkanı Mehmet Duman, Türkiye’de uyuşturucu yaşının 12- 13’e kadar düştüğünü, ifade ederek en çok ölümlerin ise % 49,6 ile İstanbul’da yaşandığını söyledi. Esenlerde düzenlenen “Güvenlik İçin Eğitim” seminerinde konuşanEsenler Belediye Başkanı ise uyuşturucu ile mücadelede görevin anne ve babalara düştüğünü söyledi.

Esenler Belediyesi, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı tarafından “  Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Esenler Belediye Başkanı Göksu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok, AKP Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Başkanı Mehmet Duman, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, veliler ve öğrenciler de ilgi gösterdi.


İlki Esenler’de
“Eğitimcilerden din adamlarına, ailelerden akademisyenlere toplumun her kesiminin sorumluluk alması gereken bir konu olan madde bağımlılığı ile mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliği öncelikle İstanbul’un 39 ilçesinde gerçekleştireceğiz. Bunun ilkini de Esenler’de icra ediyoruz.

Ahlak ve Vicdan Öğretilmelidir
Göksu; Uyuşturucu ile mücadelede ilk görevin polisten önce ailelere düştüğünü, Polisin suçluları yakalaması ile bu pisliğin temizlenmeyeceğini belirtti. Göksu “İnsanı koruyan en büyük güç vicdandır. Eğer biz insanımıza bunu öğretir yanına da ahlakı taçlandırırsak, birçok şeyi başarmış olacağız. Madde bağımlılığında sadece polisin mücadelesi yeter mi? Anne ve babaya büyük görev düşüyor. Anne baba çocuğuna vicdan ve ahlak eğitimi vermelidir. Çocuk yaşadığı dünyanın bir sonunun olduğunu ve hesap gününün geleceğini bilmeli. Yaptığının günah olduğunu anlamalı ve bunu idrak etmelidir. Bizler çocuklarımızın vicdan ve ahlak sahibi olmasını sağlamalıyız” ifadelerinde bulundu.

İnternetten Korumalı…
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Emniyet Amiri Özlem Temür seminerin sonunda slâyt ve kısa filmler eşliğinde çocukların nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrenciler ve velilere anlattı. Temür büyük sıkıntıların internet yüzünden ortaya çıktığına dikkat çekerek “İnternet hepimizin evinde var. Yararlı olduğu kadar büyük zararları da var. Bizim yapmamız gereken çocuklarımızı internetten uzak tutmak değil onları internetin zararlı olan programlarından korumaktır” dedi.

Burada Görev Aileye Düşüyor
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin de kayıp çocuk olayları olduğuna da dikkat çeken Temür “Yaşı küçük çocuklarla, ergenlik çağında olanların kaybolma olayları çok farklıdır. Yaşı küçük olanlar ailelerinin dikkatsizliği sonucu kaybolur. Burada görev aileler düşmektedir. Ergenlikte ise çocuklar sevgisizlik, gönül ilişkisi veya ailelerin zorla evlendirme isteği yüzünden evden kaçabiliyorlar. Bunların olmaması için de çocuklarımıza kaç yaşında olursa olsun gerekli tüm önemi göstermeli onları her zaman korumalıyız” ifadelerini kullandı.


Madde bağımlılığı konusuna dikkatleri çeken Temür en büyük görevin aileye düştüğünü ifade etti. Bağımlılık oluşturan maddelerin tedaviler sonrası tümüyle vücuttan temizlenebildiğini belirten Temür “ Asıl önemli olan bölüm tedavi bölümüdür. Uyuşturucu maddeyi vücuttan temizlemek kolay ancak bunu kişinin bir daha istememesi ile mutlaka kişi tedavi görmelidir ancak aileler de bu konuda destek vermelidir” dedi.

 
 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli