Ütebay, Medya üzerindeki baskılar sona ermeli'

Ütebay, Medya üzerindeki baskılar sona ermeli

CHP Esenler İlçe Örgütü MİT TIR’ları haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek için Silivr

Ütebay, “Medya üzerindeki baskılar sona ermeli”

CHP Esenler İlçe Örgütü MİT TIR’ları haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek için Silivri Cezaevi önünde nöbetteydiler.
 
CHP Parti Meclisi Üyesi Tuğba Ütebay, CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, CHP Esenler Kadın Kolları Başkanı, İlçe yöneticileri ve partililer ile Silivri Cezaevine giden CHP’liler MİT TIR’ları haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek verdiler.
 
Havanın soğuk oluşuna aldırış etmeyen CHP’liler Gazeteci Dündar ve Gül için Demokrasi ve Özgürlük nöbeti tuttular. Parti Meclisi Üyesi Tuğba Ütebay ve Av. Uğur Altınarık’ın görüştüğü tutuklu Gazeteciler Dündar ve Gül Esenler İlçe Örgütü’ne teşekkür pusulası gönderdi.


 
“Mücadeleleri mücadelemizdir!”
İlçe Başkanı Bülent Ütebay konu ile ilgili yaptığı konuşmasında : “Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki iddianame Türkiye demokrasisi ve basın özgürlüğü açısından tarihe kara bir leke olarak yazılıyor. Medya üzerindeki baskılar sona ermeli. 30'un üzerinde gazetecinin cezaevinde olması ülkemizi yöneten zihniyetin ayıbıdır, bu iktidarı ve bu anlayışı kınıyorum. Gerçek bilgiye erişim hakkı vatandaşın insan hakkıdır. Bugünkü kargaşa ve savaş ortamında gazeteciler çok zor koşullarda mesleklerini icra ediyorlar. Bugün buraya gelen ve burada Haber Nöbeti'ne destek olan İlce örgütümü yürekten kutluyorum. Gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül ve düşünceleri sebebiyle suçlanan herkese destek olmak için nöbeti bugün biz devraldık. Can Dündar ve Erdem Gül’ün Mücadeleleri mücadelemizdir!


 
“Korkmuyoruz, mücadeleye devam”

Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel dayanağıdır ve en temel insan hakkıdır. Basın baskı altında, üniversiteler suskun, halk sindirilmek isteniyor ve devleti yönetenler her gün baskılarını artırıyorlar.  Toplumu sindirerek kutuplaştırıyorlar.
Can Dündar ve Erdem Gül gibi yürekli, bilinçli ve onurlu gazeteciler ise gülünç gerekçelerle hapse tıkılıyor. Bilinmelidir k; İnsanlık ve ülkemiz çok badireler atlatmıştır. Bu süreci de basınla mücadele azmimizle demokrasiye olan inancımızla atlatacağız. Şunu iyi bilsinler bizleri korkutamazsınız, korkmuyoruz, mücadeleye devam” dedi.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı