Tarih: 14.07.2018 19:12

Ütebay İspat Etsinler İstifa Ederim

Facebook Twitter Linked-in

Ütebay İspat Etsinler İstifa Ederim

Esenler CHP ilçe başkanı Bülent Ütebay hakkında çıkan söylentilere dair Serkan Basut’a açıklamalarda bulunarak, “Hakkımda hergün yeni bir idda ortaya atlıyor bunların hepsi asılsızdır. ispat etsinler istifa ederim” çıkışında bulundu.
 
CHP Esenler ilçe başkanı Bülent Ütebay CHP’ye yönelik bir karışıklık varmış algısı oluşturulmaya çalışılıyor bunlarla hukuk önünde hesaplaşacağız diye konuştu.

24 Haziran seçimlerinde gençlik ve kadın kollarının bir çalışmaya katılmadığı söylemlerine Ütebay şöyle cevap verdi. “Esenlerde kadın kollarımızda gençlik kollarımızda çok faal olarak bu seçimde çalışma yaptılar kimse çalışmadılar diyemez. Gençlerin gelecek kaygısı var artık siyasete katılmıyorlar muhalefet partilerinde görev almaktan çekiniyorlar yarın bir işe girmek istediğimde buradaki görevim üyeliğim ayaklarıma dolanacak düşünceleri cekingenlikleri var açıkcası. Görev alan arkadaşlarımızda herhangi bir beklenti olmadan çalışma yürütüyorlar kendilerine herhangi bir mali imkan sunamıyoruz iktidar partisi gibi.

Bizim zaten ilçe olarak büccemiz kısıtlı kısıtlı imkanlarla çalışma yürütüyoruz. İl örgütümüz bize lojistik destek vermekte bizler İMC usuluyla dönmeye çalışıyoruz. Bu şartlarda da gayet başarılı olduğumuza inanıyorum. İlçe yönetimi çalışmadı diyenlere katılmıyorum. Evet Esenlerde de Türkiye genelinde de oy kaybımız oldu bunuda örgütümüzün içerisinde gerekli değerlendirmeleri yaptık.

Bana kongrede teveccuh göstererek destekleyen %80 delegemiz oldu danışma kurulumuzda yaptığım konuşmada da sordum başarısız olduğumuzu idda ederek bana gösterilen tevecuhten pişman olan üyelerğimiz varsa istifa etmeye hazırım dedim kurulumuzda devam etmem için tam desteklerinin verdiklerini belirttiler.

İlçe yönetim kurulu üyemiz olan ve istifa ettiğini belirten Umut arkadaşımız bazı açıklamalarda bulunmuş bu arkadaşımızın yönetim kurulu üyeliği boyunca hiç bir eleştirisi olmadı veya istifa edeceğine dair bir açıklaması olmadı. Twetter da AKP’li bir meclis üyesi paylaşımlarda AKP ilçe başkanı belediye başkanıyla olan görüntülerini paylaştı. CHP ilkelerine inanmış Atatürk ilkelerine inanmış bir insanın AKP gibi bir partide olabilme düşüncesi olamaz. Düşünmek, kafasında geçirmek bile CHP’ye inanmış bir insana yakışmaz. Yaptığı açıklamada da yaptığı işin utancı ve çekimserliği içerisindeydi.


“CHP şeffaf bir parti değil açıklamasında”  bulunanlara da cevap veren Ütebay "CHP’yi hiç benimsemediği bu partiye sonradan dahil olduğu örgütü teşkilat olarak nitelendirmesinden belli. Cumhuriyet Halk Partili bir insan teşkilat demez. Böyle bir niteleme bizde kabul görmüyor. Umut arkadaşımızın CHP’yi özümsemediği bu davaya inanmadığı belli. Biz genç avukat olmuş bir arkadaşı kazanmak adına yönetime aldık şu dakikaya kadarda bu arkadaşla bir tartışmamız olmadı.  Gelip bana biz burada şunu yanlış yapıyoruz diye fikir sunmuş bir arkadaş değildir.  AKP’nin tek başına iktidar havasında çekinip gelecek kaygısı duyup kişisel çıkarlarından bir yere varamayacağını anlamış olacakki seçim sonrasında hem AKP ilçe binasına hem AKP belediye başkanına gitmesi akkılklara bir çok soruyu getiriyor. Sen benim hukuk komisyonu başkanımsın senin orada ne işin var hangi mantıkla oraya gittin istifanı bile vermeden. İstifa ettiğini bile çok sonradan ben onu aradıktan sonra bana wahatsap üzerinde söylüyor. Kendisiyle görev aldık kötü bir şey söylemek istemiyorum".

CHP kadar şeffaf bir örgüt yoktur diyen Ütebay böyle olsa çoktan ayuka çıkardı diyerek konuşmasına devam etti. “Her yönetim kurulu toplantısında bütün yöneticilerimiz ortak karar alır herkes düşüncesini belirtir eleştirisini yapar alınan her kararın altına imzasını atar. Bize noter benzetmesi yapan iddalar tamamen asılsızdır. 16 yönetici arkadaşımız var hepsi kendi fikirlerini beyan eder çoğunlukla oy birliğiyle kararlar alınır. Alınan bütün kararlar yönetici arkadaşlarımızın aldıkları kararlarla olur bu böyle olmasa çoktan ayuka çıkardı".

Hakkımızda çokca iddalar çıkıyor söyleniyor yazılıp çiziliyor. CHP içerisinde ilk defa benim dönemimden yürürlüğe konuldu. Bir kişi bile bu güne kadar yazılı olarak bana gelip şu kişi bana hakkaret etmiştir söylemi oluşmadı. Varsa böyle bir şey bana gelip söylenmiş benim uygulamadığım bir karar ben gereğini şahsımca yaparım.
3 yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum eski yönetimim bile hepsi bana destek verdi. Ben bu ilçeye huzur getirdim Esenler ilçeye.
Parti içerisinde kendilerini disipline verdiğim parti disiplinine uymayan bir kaç arkadaşın yazdıkları çizdikleri, sanki CHP içerisinde karışıklık var algısı yaratma çabaları var nafile ben bu arkadaşları çok önemsemedim yazılan çizileni yok saydım ama bu satten sonra hakkımda yazılıp çizilen her şeyi hukuk önünde adelet önünde hesabını soracağım.

Hakkımda çıkan bazı söylentiler var ihale aldığım veya parti için toplanan paralara el koyduğum, açık ve net bir şekilde söylüyorum bunu ispat etsinler istifa ederim. Buranın geliri bellidir hepsi kayıt altındadır gelir gider tabloları kongrede açıklanır ve aklanır. İlçe başkanı olduğum bu yandan bir çok gideri ben burtada kendi cebimden karşılıyorum kendi çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını buraya aktarıyoruz. Buranın bir saymanı var gelir gider tablolarını kayıt altında tutuyor. Elbette kendi giderlerim oluyor bunuda kayıt altında tutuluyor ne varki neye el koyayım. Şeffaf olmamış olsaydık bugun burada bunu tartışıyor olmazdık neden AKP seçim giderleri tartışılmıyor buda bizim şeffaflığımızı ortaya koyuyor diye konuştu.
 

 
  


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —