Ütebay Esenleri ve Esenler halkını küçük görenler sizsiniz'

Ütebay Esenleri ve Esenler halkını küçük görenler sizsiniz

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay “yıllardır Esenlerin parlamentoda bir temsilcisi olmadı. Bu durum size göre Esenlerlilerin yetersizliği ve kabiliyetsizliğini mi gösteriyor.

Ütebay “Esenleri ve Esenler halkını küçük görenler sizsiniz”

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay “yıllardır Esenlerin parlamentoda bir temsilcisi olmadı. Bu durum size göre Esenlerlilerin yetersizliği ve kabiliyetsizliğini mi gösteriyor. Esenleri ve Esenler halkını küçük görenler esasen sizsiniz.”

Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu bir televizyon programında CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Kerem Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesine, CHP Esenler ilçe başkanı Bülent Ütebay’dan sert açıklamalar geldi.

“Kendi kapısının önü kirliliklerle dolu olan başkasına söz söylemesi doğru değildir.”
Sayın belediye başkanı daha öncede yaptığı gibi yine haddini aşan sözlerle CHP’ye saldırıyor ifadesinde bulunan Ütebay “ Bu seferde genel başkanımızın oğlunun üzerinden CHP vurmaya çalışıyor. Kendi kapısının önü kirliliklerle dolu olan başkasına söz söylemesi doğru değildir. Göksu’nun Bilal Erdoğan’ı Esenlerde devlet töreni ile karşıladığını unutmadık. Reislerinin çocuklarına, bakanlarının çocuklarına bir baksın, ondan sonra hiçbir şaibesi olmayan ve devlet bursuyla okuyan genel başkanımızın çocuğuna dil uzatsın.”
Ütebay “Kendi partisinde, Başbakanlık Bakanlık yapanların çocuklarının marifetleri kamuoyu önünde dururken. Kimler kul hakkı yiyerek siyaset yapıyor veya kimler bu halkı aşağılıyor hepimizin malumudur. Genel başkanımızın oğlu hiçbir şaibeye bulaşmadığı gibi eğitimini devlet bursu ile tamamladı.”

“CHP’liler belediye başkanın ve onun gibilerin savurdukları tehditleri çok defa gördüler”
Belediye Başkanı Göksu, Katıldığı bir TV programında Kerem Kılıçdaroğlu`nun yaptığı araştırma tezini eleştirerek kızgınlığını CHP’ye hakaret ederek çıkarmak istiyor diyen Ütebay “ CHP’ye Kimse hakaret edemez, herkes haddini bilecek. Bakın Kerem beyKadıköy`deki halk demokratik bilinçle oyunu veriyor fakat Esenlerdekiler öyle değil" söyleminde ben bir hakaret göremedim. Ancak Göksu’nun bu söylemden “klientalizme” anlamını çıkartması doğru değildir. Bu anlamda hiç bir CHP’li halkını aşağılamaz. Göksu’nun, “Esenlerlileri ötekileştirip küçük görenleri biz de küçük görür, çukurun dibine gömeriz" diyerek tehdit vari ve talihsiz beyanı çaresizliğini gösteriyor. CHP’ye saldırmasının sebebi ise korkusundandır. Halkımız AKP’nin gerçek yüzünü görmeye başladı, artık yolun sonuna geldiklerinin farkındalar. CHP’liler belediye başkanın ve onun gibilerin savurdukları tehditleri çok defa gördüler, ama bu tehditlerden hiçbir CHP’lileri kokutmadı, bunların tehditlerinden korkmayacağız ve pabuç da bırakmayacağız. Bu anlayış ve sözler Ramazan ayında belediye başkanına yakışmadı. Belediye başkanı daha dikkatli davranmalı ve toplumu ayrıştırıcı değil birleştirici beyanlarda bulunmalıdır.”

“Esenlerin ve Esenler halkının tamamının başkanı olamadı”
Ütebay “Ama bunların böyle bir tarafları olmadığı için, ancak böyle hakaret vari sözleri söylemeleri beklenir. Gördüğüm kadarı ile Belediye başkanı kendisine yakışan üslupla konuşmalarına devam ediyor. Bazen adaletten, haktan, hukuktan söz ediyor. Hiçbir zaman Esenlerin ve Esenler halkının tamamının başkanı olamadı, gözü kendi partililerinden başkasını görmedi. Esenlerde düzenlenen bütün etkinliklerde AKP İlçe başkanını ve teşkilatını yanına alarak adeta AKP siyaseti yapıyor, Show yaparak algı oluşturuyor. Mensubu olduğu parti Ülkeyi yangın yerine döndürmüşken, hak gaspları ortadayken ve birçok hukuksuzluk yaşanırken halkın çıkarları adına bir beyanı bile olmayan belediye başkanı şimdi Esenler halkının hakkını savunmaya soyundu. “ Sen kim Esenler halkının hakkını savunmak kim” Kendisine hatırlatırım, bu halka kendi partilisi olan bir iş adamı Mehmet Cengiz en aşağılık küfürler ederken neden sesini çıkarmadı. Yine Esenlerde kendilerinin de bulunduğu Ramazan etkinliklerinde Bakanları olan Egemen Bağış’ın halkın bir kesimine hakaret ederek“aşağıladığın da neden bir şey söylemedi. Bu gelişmeler karşısında sesini çıkarmayan belediye başkanı şimdilerde ise halk savunuculuğuna soyundu.

“Esenleri parlamentoda temsil edecek biri olmalıydı”
Ütebay “İstanbul’da en çok oyu aldıkları ilçenin, Esenler olduğunu söylüyorlar, doğrudur. Ancak en çok oyu aldıkları ilçenin yalnızca oy deposu olarak görülmesi siyaseten ve ahlaken doğru değildir. O kadar oyun bir karşılığı olması lazım, ne yazık ki oy aldıkları Esenler’den parlamentoda temsil eden bir kişinin olmamasını istemeyen ve laik görmeyen sizsiniz. Bu durum size göre Esenlerlilerin yetersizliği ve kabiliyetsizliğini mi gösteriyor. Siyasetin vefasızlığı ve yapılan bu olay size göre Esenler halkına haksızlık değil mi? şayet haksızlıksa belediye başkanı olarak neden bir beyanınız yok ve bu yanlışlık sizi üzmedi mi? Doğru sizi üzmez. Çünkü sizde Esenlerli değilsiniz, Esenlik ve huzur Kenti dediğiniz bu ilçede oturmamakla birazda kendinize haksızlık yapmış olmuyor musunuz? Esenleri ve Esenler halkını küçük görenler, Esenlerin ekmeğini yedikleri halde Esenlerlilerle bir arada yaşamayı kendilerine reva görmeyenlerdir.”

“Esenler halkını mahrum ettiğiniz için özür dilemelisiniz”
Konuşmasın sonunda Ütebay “Belediye başkanı ithal, meclis üyelerinin bir kısmı ithal, esnaf ithal, ondan sonra çıkıp esenlerlilerin hakkını savunuyoruz diyeceksiniz, bu nasıl hak savunuculuğudur.  Esenler’de oturanların Esenleri yönetme kabiliyetinin olmadığını düşündüğünüz için mi ithalsiniz, bu anlayışınız sizce adil ve doğru bir anlayış mıdır? Esenler’de oturan ve gerçek Esenlerli olan siyasi arkadaşlarınıza bile güvenmiyorsunuz. Esenlerin sorunlarını Esenlerde yaşayanlar bilir ve çözümlerini de onlar üretir. Sanki başka ilçelerde olmayanları Esenler’de yapmışçasına övünen Belediye başkanısınız aynı zamanda yaptıklarınızı bir lütufmuş gibi Esenler halkına sunmanız başarınız değil halka yapılan saygısızlığınızdır. Övüneceğinize Esenlerde yaşayan herkese bu yapılanları geç yaptık demeniz gerekirken Sayın başkan 1994 den beri Esenleri sizin zihniyet yönetiyor yaptıklarınız başarı değil, bugüne kadar yapmadıklarınızdan dolayı Esenler halkını mahrum ettiğiniz için özür dilemelisiniz."dedi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı