Ütebay,' Belediye Başkanı Gerçekleri Konuşmuyor'

Ütebay,

CHP Esenler İlce başkanı Bülent Ütebay, “Esenler belediye başkanı Göksu’nun televizyonlarda ve basın önünde anlattıkları doğru değildir ve gerçek dışıdır. AKP ilçe yöneticisi Abdurrahma

Ütebay,” Belediye Başkanı Gerçekleri Konuşmuyor”

CHP Esenler İlce başkanı Bülent Ütebay, “Esenler belediye başkanı Göksu’nun televizyonlarda ve basın önünde anlattıkları doğru değildir ve gerçek dışıdır. AKP ilçe yöneticisi Abdurrahman Bölük ve yanındakiler, meydanın giriş kapısında bekleyen aracımıza saldırıda bulundular, ağızlarından çirkin sözler sarf ederek arkadaşlarımızı darp ettiler, olayları kendi partilileri başlattılar” dedi ve basına açıklamada bulundu.
 
AKP’lilerin hazırladığı bir “ucube” taslağı referanduma götürüyoruz
Ütebay,”Hepimizin bildiği gibi, AKP’lilerin hazırladığı bir “ucube” taslağı referanduma götürüyoruz ve oylayacağız.  Biz siyasilerde bir kişi tarafından dayatılan bu dikta metnin halkımıza neler getireceğini, neleri alıp götüreceğini anlatmak ve görüşümüzü ifade etmek için yasal yollarla “hayır” diyerek vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Esenlerin en fazla insan sirkülasyonunun olduğu yer, Esenler Meydanı ve bizim vatandaşlarımıza en güzel ulaşacağımız yerde tam burasıdır.
04.03.2017 tarihinde “Hayır Lokması” dağıttığımız aracımız, meydana girmek istediğinde Esenler Belediyesi Zabıtaları tarafından engellendik. Sonrasında orada 2,5 saat bekletildik ısrarcı olduk, kalabalık oluşunca kurulan barikatlar kaldırıldı ve alana girdik.
 
Meydanda yaptığımız çalışmalarımızın ilgi görmesi ve Esenlerde Hayır oylarının yükselişe geçmesi AKP’nin evet diyecek olanlarını rahatsız etti. Esenler belediye başkanı ve bazı AKP’liler bizlere engel olmak için her türlü yolları denediler. Meydana araçlarımızın girişleri için yazılı iznimiz olmasına rağmen  Esenler Belediyesi tarafından Zabıtalara verilen talimatlarla bizlere zorluk çıkararak araçlarımızın alana girişine engel olmaya çalışıyorlar.   
 
Darpçı Abdurrahman Bölük ve yanındakilerdir
14.03.2017 Salı saat 14.30 da aracımız, meydana giriş yapmak isterken Esenler Belediyesi Zabıtaları Esenler belediye başkanından aldıkları talimatla, yazılı izin kağıdımıza bakmadan ve hiçbir kural tanımaz tavırlarla yasal olmayan bir uygulamayla aracımızın içeri girişine engel olmaya çalıştılar. Araçta bulunan ilçe sekreterimiz Nazım Özgür, Ekde bulunan izin belgesini göstererek aracımızın içeri girmesini söyledi. Yaklaşık 15 dakika kapıda aracımız ve sorumlu arkadaşlarımız bekletildi. O sırada Meydanda bulunan Belediye başkanın aracı çıkış yapmak için kapıya gelmiş daha ne olduğunu öğrenmeden, Belediye Başkanının koruması ve AKP ilçe yöneticisi Abdurrahman Bölük ve yanındakiler, meydanın giriş kapısında bekleyen aracımıza saldırıda bulundular, ağızlarından çirkin sözler sarf ederek olayları başlattılar. İlçe sekreterimiz Nazım Özgür’ün elbiseleri parçalandı ve İlçemizi Gençlik Kolu üyesi Gökhan Tali darp edildi. Darp raporu mevcuttur, video görüntüleri ortadadır. Olay tamda budur.
 
Esenler Belediyesi Başkanı’nın televizyonlarda ve basın önünde anlattıkları doğru değildir ve gerçek dışıdır. Belediye Başkanı, kendi partilisi olan ve
yerel gazeteci diye geçinen Abdurrahman Bölük ve beraberindeki darpçı saldırganların hatasını örtme çabası içindedir. Yapılanlar insanlık dışı harekettir, Belediye başkanı tarafından söylenenler ise gerçek dışı sözlerdir. Biz bu yapılanlara ve söylenen sözlere vereceğimiz cevap… Asla kabul etmiyoruz.
Takdiri Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı