Usta'nın Onurlu Tokadı, Onursuzların Yüzünde Patladı

Usta

Esenler belediyesinin mart ayı belediye meclis toplantısının 2. Birleşiminde gündem yoğundu. Meşhur 544 parsel meclis gündemine oturdu. CHP Esenler ilçesi tarafından ihracı istenen Mustafa Usta ve iki gazeteci arkadaşı ile birl

Usta’nın Onurlu Tokadı, Onursuzların Yüzünde Patladı

Esenler belediyesinin mart ayı belediye meclis toplantısının 2. Birleşiminde gündem yoğundu. Meşhur 544 parsel meclis gündemine oturdu. CHP Esenler ilçesi tarafından ihracı istenen Mustafa Usta ve iki gazeteci arkadaşı ile birlikte onurlu duruşlarını onurla taçlandırdılar.

 
CHP’nin kurşun askeri, sert muhalifi Mustafa Usta yılmadı, küsmedi mücadelesine devam etti. Kalbini kırdılar, onur cellatlığı yaptılar, iftira attılar o her açıklamasında ‘’ispat etmeyenler, yalancıdır, müfteridir, şerefsizdir ‘’diyerek kendisine iftira atanlara meydan okudu. Bugün belediye meclis toplantısında kendisine iftira atan ilçe yöneticilerine, meclis üyesi arkadaşına adeta şok yaşattı. Usta’nın açıkladığı belge, Danıştay 6. Dairenin verdiği kararı görünce şaşırdılar, ancak iftiracıların yüzlerinde astar olmadığından yüzlerinin kızarmadığı kameralara yansıdı.
 
Mecliste Neler Oldu, Gelişmeler Nasıldı?
O meşhur 544 parselden dolayı disipline verilmişlerdi. İmar mevzuatından, Esenler’deki yaşanmışlıklardan bihaber olanların ahkam kesmeleri ile süreç başlamıştı.  Usta’nın meclise sunduğu ve gösterdiği belgeler onuru oldu, aynı belgeler iftiracıların yüzüne tokad gibi patladı.
544 parsel mahkemelik olmuştu. Ustanın bulunmadığı meclis toplantısında iki CHP’li meclis üyesinin Usta’nın plan tadilatına itiraz ettiği dilekçenin imar komisyonundan reddedilen raporu mecliste oylanırken konulardan bihaber olan iki CHP’li meclis üyesinin de AKP’lilerle birlikte evet oyu vererek oybirliği ile reddedilmesini sağlamışlardı.
 
En Çok İftiracı İlçe Başkanı ve Havarileri Üzüldü

CHP ilçe başkanı, CHP İlçe yöneticileri ve ilçe başkanının eşi PM üyesi Av hanımefendi Usta’ya iftara atarak yalan yanlış beyanlarda bulundular, kumpas kurdular. CHP İstanbul il başkanı, il sekreteri kurulan kumpasın önderliğini yaptılar. İki gazetecinin seçme seçilme haklarını ellerinden aldılar, o gün görevli olan “satılmış” il disiplin kuruluna baskı uygulayarak kesin ihraçlarını istediler.
 
Usta, boş durmadı, 544 parselin üstüne gitti Danıştay 6. Daire başkanlığına davayı taşıdı. Bugün Danıştay verdiği kararda 4. idare mahkemesinin usulden verdiği yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması kararını iptal ederek 9. İdare mahkemesinin verdiği esas hakkındaki yürütmenin durdurulma kararının doğru olduğu yönünde karar vermesi en çok bu iftiracıları üzdü.
 
CHP’nin iki kurşun askeri Mustafa Usta ve Yüksel Kılıç, yarın sabah kahvaltısında bir değerlendirme yapacaklarını söylediler. Yapacakları basın açıklamasıyla tüm partilileri ve kamuoyunu bilgilendirecekler.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli