Usta'dan Uygulama İmar Değişikliğine' İtiraz

Usta

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta, 29.06 2018-28.07.2018 tarihlerinde askıya çıkan 544 parseli de kapsayan ve Esenler halkının yararına olmayacağını söylediği ” Uygulama İmar Değişikliğine” İtiraz et

Usta’dan “Uygulama İmar Değişikliğine” İtiraz
CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta, 29.06 2018-28.07.2018 tarihlerinde askıya çıkan 544 parseli de kapsayan ve Esenler halkının yararına olmayacağını söylediği ” Uygulama İmar Değişikliğine” İtiraz etti.
Usta itiraz etti, Ütebay Örüklü, Şahin üzülecek mi?
CHP Meclis üyesi Usta, kamu yararına ve kentsel dönüşüm amaçlı kullanılması gereken  544 parseli daha önce mahkemeye taşımıştı. 544 parsel, mahkemeye taşıyan Usta,ne İsa’ya, ne Musa’ya” yarandı. En sert tepkiyi ve en aşağılık suçlamaları ise kendi İlçe Başkanı Ütebay, İl başkan yardımcısı Aksal Örüklü ve Meclis üyesi Kemal Şahin’den gördü. Yalnız kendisi değil iki gazeteci arkadaşı da bu suçlamalardan nasiplendiler. Kendilerine “siz misiniz halkın çıkarlarını savunanlar” denilerek partiden atılmaları için aşağılık ve çirkin iftiralara maruz kaldılar. Usta’nın bu itirazına partilileri bakalım ne diyecekler, bu sefer kimlerin başı yanacak…

Usta, “benim kişilerle bir hesabım yok, ben görevimi yapıyorum. Esenler halkı beni, haklarını savunmak, yanlış yapılıyorsa karşı durmak ve Esenlere hizmet yapmak için seçti. Ben görevimi ve sorumluluğumu biliyorum.544 parselle ilgili ise bilende bilmeyende çok konuştu ama o konuşanlar ve bizi karalamak isteyenler şimdi ortalarda yoklar. Ben “BU İŞ BURADA BİTMEDİ” demiştim ve bu iş bitmedi.

İBB 544 parselin“Kentsel dönüşüm amaçlı” kullanılmasına itiraz etti
Daha önce plan tadiline askı süresinde itiraz dilekçesi vererek itiraz etmiştim. Şimdi ise Uygulama İmar Değişikliğine itirazımı yaptım.544 parsel fiiliyatta hisseli parsel olmasına rağmen kendi içinde dört ayrı ada içinde yapılaşmış hisseli parsellerdi. Belediyemizin yaptığı 13.03.2013 tarihinde belediye meclisimizde onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında 544 parsel olarak meri planda; kısmen “park alanı, kısmen yol alanı” ve B-4 yapılanmada “Konut alanında kaldığı, konut alanında kalan imar adalarının toplamının yaklaşık 6050 m2 olduğu, mevcut şartlarda bu alanda yaklaşık 17500 m2 inşaat alanı yapılacağı, ancak itiraza konu edilen alanın imar yolları ve park alanının bir kısmı iptal edilerek yaklaşık 10480 m2 ye çıkarıldı. Teklif edilen yapılanma şartlarıyla birlikte (TAKS:0.50-KAKS:3.00) olursa inşaat alanının yaklaşık 31500 m2’nin de üstüne çıkacağı bu plan tadiline yapılan itirazların incelenmesi sırasında İBB imar komisyonunca 18.07. 2014 tarihinde karar vermişti. İBB imar komisyonunun ve imar müdürlüğünün tüm bu olumsuz yöndeki değerlendirmesine rağmen 544 parselin “Kentsel dönüşüm amaçlı” kullanılacağından bahisle yapılan plan tadili itirazını reddetmiştir.

“Hukuk ve yargı kararlarına meydan okuyorlar”
Benim itirazım şuna, 2015 yılında oylattığınız ruhsat eki projelerinizdeki toplam inşaat alanınızın 55000 m2 olduğu ile bu rapor kıyaslandığında, raporu hazırlayanların iyimser olduklarını gördük. Ancak daha öncede itiraz ettiğim gibi yine itirazım var. Yaptığımız hesaplarda bu haliyle emsal 3.00 olarak adlandırılan emsal, yollar ve park düşülmeden brüt üzerinden hesap yapıldığında emsal 5.20 çıvarında gelmektedir.  İşte hesap (10600*5.20=55536 m2 olduğunu görürsünüz.
Benim bu parselle ilgili itirazımın haklılığı Danıştay kararı ile onandı, bu karara rağmen anılan yerde Danıştay kararına rağmen inşaatı durdurmadığınız gibi devam etmeniz hukuk ve yargı kararlarına meydan okumaktır. Danıştay kararından sonra Esenler Belediyesinin “biz 50 olan TAKS’I 0.40” olarak değiştirdik diyorsunuz, ama inşaat alanında bir değişiklik yapılmadığını görüyoruz. Yapılan yeni plan tadili ile ve plan tadili aracılığı ile hukuksuzluğa dayanak oluşturuluyor. Benim itirazım buna.

Kentsel Dönüşüm Değil Rantsal Paylaşım”
Yapılan planlarda inşaat alanı artırılarak, arsa Esenler belediyesinin iştiraki olan ESKON eli ile bir özel şirkete “kar bayı ortaklığı adıyla devredilmiş ve bu yapılanla Kentsel Dönüşüm değil “RANTSAL PAYLAŞIM” yapmaya çalışıyorlar. Bu plan tadiliyle kanuni arkadan dolanıyorlar. AKP’li belediye meclis üyelerini uyarıyorum rantsal paylaşım ortağı olmayın. CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımın da, daha önce evet dedikleri gibi bu sefer bu plana evet dememeleri konusunda uyarıyorum…”dedi
 

 

  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli