Usta,Ütbay ve yönetimi emek hırsızıdır, iftiracıdır'

Usta,Ütbay ve yönetimi emek hırsızıdır, iftiracıdır

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi İnşaat Müh. Mustafa Usta ve inşaat müh Yüksel Kılıç, basına verdikleri sabah kahvaltısında kendi partilileri tarafından yapılan haksızlıklara tepki göstererek önemli a&cced

Usta,“Ütbay ve yönetimi emek hırsızıdır, iftiracıdır”
 
CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi İnşaat Müh. Mustafa Usta ve inşaat müh Yüksel Kılıç, basına verdikleri sabah kahvaltısında kendi partilileri tarafından yapılan haksızlıklara tepki göstererek önemli açıklamalarda bulundular. Usta “544 parsel ile ilgili kazanılan başarıda hiç kimsenin emeği ve katkısı yok. Bu mücadele benim bireysel mücadelem ile bu duruma gelmiştir. İlçe Başkanı ve etrafındaki emek hırsızları kendilerine bir payda çıkarmasınlar” dedi.

 
“Bu İş Burada Bitmedi” Dediğimde O gün inanmadınız, şimdi inandınız mı?
Usta,”Ben Esenler Belediye meclisinin Temmuz 2017 ayı ilk toplantısı Pazartesi günü mecliste “Bu İş Burada Bitmedi” diye 544 parsel hakkında konuşma yaptım, Kemal Şahin’de dahil olmak üzere tüm meclis üyelerine karşı direndim.  Konuşmam aynen şöyleydi: “yaptığım bu hukuk mücadelesinde son gelinen nokta 4. İdare mahkemesinin aldığı kararla belediyenin plan tadilinin lehine gelişmiştir. Fakat mahkemenin aldığı bu karar henüz kesin değildir, kesin kararı verecek olan Danıştay’dır itiraz için yaklaşık 20 gün bir süre var. Yani bu iş burada bitmedi. Karar kesinleşene kadar buradaki inşaat faaliyetlerine devam etmek tamiri ve geri dönüşü olmayan zararlar doğuracağı gerekçesi ile hukuken doğru değildir” dediğim zaman İlçe Başkanı ve yönetimi ve meclis üyesi, il başkan yardımcısı bizi il disiplinine vermekle meşguldüler. O gün inanmadınız, şimdi inandınız mı?
 
Usta,“Ütbay ve yönetimi emek hırsızıdır, iftiracıdır”
Usta “Büyük bir haksızlık ve kumpas ile karşı karşıya kaldım. Kendi partililerim bana kumpas kurmaya kalkıştılar, haysiyet cellâtlığı yaptılar. Ne açıdır ki bugün geldiğimiz noktada bana yapılanların altında ezilmeleri gerekenler bir nebze utanmadan su üzerine çıkıp bu mücadeleyi kendilerinin kazandıklarını söylüyorlar. Ütbay ve yönetiminin yaptığı emek hırsızlığıdır. Zaten yaptıkları en iyi iş de budur. Uzun ve yorucu bir mücadeleden geçtim. Yaptığım mücadele partimin ve halkımın adına idi. Partimin programından sapmadan, devrimci ilkelerimden ve ideolojiden hiç taviz vermeden yüreğimi ortaya koyarak halkın çıkarlarını kolladım. Öncelikle beni disiplin kuruluna sevk edenler bırakın imar mevzuatını Esenlerden bir haberler. Arkadaşlarımın 544 parseli oy birliği ile meclisten geçirmelerinden sonra başlayan süreç partimi beni yordu ama yıpratamadılar.  
 
 
Zerre kadar hasiyetleri varsa partiden istifa ederler
544 parsel hakkında söz söyleme hakkı olmayanlar çok konuşuyor ve hanelerine siyasi rant devşirmeye çalışıyorlar, buna asla izin vermeyeceğim. Danıştay bir karar verdi ve o kararın sanki kendileri sahibiymiş gibi beyanda bulunuyorlar. Ben bu davayı Danıştay’a taşıdığımdan haberleri bile yoktu. Danıştay kararına şaşıran ve hayal kırıklığına uğrayanlar ezildiler, üzüldüler. Danıştay’ın kararı benim değil partimin başarısıdır. 544 parsel üzerinden kendi reklamlarını yapmaya çalışıyorlar. Bunların zerre kadar hasiyetleri varsa partiden istifa ederler. Bu emek hırsızları, Sol’un evrensel değerlerinden ve insanlıktan zerre kadar nasiplenmemişler.
 
Bakınız, biz korkmadan ve ürkemeden mahkemelerde dava açıyoruz. Fakat, bu Facebook’çular  bugüne kadar bir tane dava açmaya cesaret edebilmişler mi? edemezler… Onlar yüreksiz insanlardırlar, onlar birilerinin mücadelesinin başarı veya başarısızlığından beslenenlerdirler. Bunların işi gücü bizim verdiğimiz emek üzerinden kendilerine rant devşirmek olmuştur. Öyle, belediye birimlerine dilekçe yazmak ile davalar sonuçlandırılamaz. Yürekleri yetiyorsa mahkemelere dilekçe versinler, dava açsınlar. Bugüne kadar hangi davaya müdahil olmuşlar ki dava açabilsinler…
 
“İlçe başkanı ve yönetim kurulu muhatabım değildir”
Ben bu davayı buraya kadar getirdim. Şimdi, esas görev ve sorumluluk il yönetimindir. Kendilerine gerekli evrakları teslim edeceğim. Bugüne kadar hiçbir davamızda yanımızda olmayan ilçe başkanı ve yönetim kurulu muhatabım değildir. Onlar bu davanın kazanılmasını içlerine sindiremediler. Bizler bedel ödeyen insanlarız. Bundan sonrada en ağır bedelleri ödemeye hazırız. Darp edildik, yanımızda yoktular. Mahkeme salonlarında tehditler alırken yanımızda yoktular. Bu süreçte bana en büyük desteği veren Hüseyin Koç, Hasan Gürsoy bedelini en ağır şekilde ödediler. Seçme ve seçilme hakları gasp edildi. Parti içinde kendini bilmez birçok insan tarafından en ağır küfürlere maruz kaldık. Bu küfürleri yapan ve yaptıranlara Danıştay’ın kararı kapak olsun. Bizim terbiyemiz bundan ötesine müsaade etmez. Tüm engellemelere rağmen mücadele azmimizi kırmak isteyenlere biz mücadele adamıyız, ideoloji ve ilkeler doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz.
 
Süreçte, yanımızda durup destek veren başta  Hüseyin Koç ve Hasan Gürsoy olmak üzere değerli basın emekçilerine, partililerimize ve yoldaşlarımıza ayrıca teşekkürü borç bilirim.” Dedi.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli