Tarih: 04.10.2018 22:17

Usta: Siz İktidar Olmadan Öncede Müslümandık

Facebook Twitter Linked-in

Usta:  Siz İktidar Olmadan Öncede Müslümandık

Esenler Belediyesinin 5. Seçim Yılı 5.Dönem 2018 Ekim Ayı Meclis toplantılarının ikinci birleşiminde 2019 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşüldü. CHP meclis üyeleri 370 milyon 100 bin lira olan tahmini bütçeye red oyu verdiği oylama oy çokluğu ile kabul edildi.
 
CHP’nin kurşun askeri Mustafa Usta, 1 Nolu rapor üzerine görüş belirtmek üzere söz aldı.  
 
Usta, “2019 yılı mali yılı performans raporlarını incelediğimizde yeni bir müdürlük ihdas edildiğini gördüm. Bu müdürlükle plan ve proje ile alakalı olacakmış, böyle bir müdürlüğe ihtiyaç var mı? Bizim kentsel dönüşüm ve İmar ve şehircilik müdürlüğümüz var. Bu müdürlük ne gibi bir hizmet verecek? Bu raporlar teknik raporlardır, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi ve 2019 yılı mali performans ve bütçe tasarısın raporunun bazı bölümlerini eleştirdi.
 
Usta,” iskan ve toplum refahı hizmetleri içerisinde yaklaşık 122 milyon gider tasarlıyorsunuz, fakat eğitim hizmetlerine, sosyal yardım hizmetlerine, spora sıfır lira ayırıyorsunuz. Din hizmetlerine 17,5 milyon ayrıldığını görüyoruz. Dinin en büyük hizmetinin eğitim olduğunu biliyoruz. İslam dininin ilk cümlesi okudur, ama siz eğitime ayrılan sıfır para ile ne yapmak istiyorsunuz? Şimdi bana sözlü sataşıyorsunuz, elhamdülillah biz Müslüman’ız, Siz iktidar olmadan öncede şimdide Müslümanız Sizden dini öğrenecek değiliz. Kaldı ki sizinle de gelmedi Müslümanlık. Sizlere tekrar tekrar söylüyoruz din üzerinden siyaset yapmayın. Bakın bizim tercihimiz eğitimin ön planda olmasıdır ve eğitime daha fazla pay ayrılmasından yanadır”
 
Usta’nın eğitim ve din üzerine yaptığı konuşma üzerine tüm meclis üyelerinin dini daha iyi bildiğini söylemesi ve herkesin misyonunun din olduğunu ifa ettiğini gördük.

Esenler meclisinde neredeyse din savaşları başlayacaktı ki devreye meclis başkanı Murat Gülkıran girmesiyle meclis ve meclis üyeleri aslı görevleri üzerine görüş bildirmeye döndü. Bu meclisi diyanetten bir yetkili dinlemiş olsaydı belkide “din adamı” aramaya ve yetiştirmeye gerek yok diyecekti.    



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —