Usta olacak bir kaybın vebali sizin'

Usta olacak bir kaybın vebali sizin

CHP Meclis üyesi Mustafa Usta Odalardan sicil durum belgesi başkanın tasarrufunda kaldırılması üzere mecliste şu şekilde tepkilerini dile getirdi. Usta “Bakın bazı binalar sıvı zemin üzerine sağlam zemine yapılmış gibi

Usta “olacak bir kaybın vebali sizin”

CHP Meclis üyesi Mustafa Usta Odalardan sicil durum belgesi başkanın tasarrufunda  kaldırılması üzere mecliste şu şekilde tepkilerini dile getirdi. Usta “Bakın bazı binalar sıvı zemin üzerine sağlam zemine yapılmış gibi yapılıyor ve vatandaşa satılıyor, kamunun denetlediğini düşünerek o binaları satın alıyorlar. Yarın olacak bir kaybın vebalinin sizde olduğunu hatırlatıyorum”

Esenler Belediye Meclisi 06.10.2016 Perşembe günü 2017-2019 yıllarını kapsayan Stratejik bütçe tek tek oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasından sonra gündem maddelerine geçildi. Raporlar bölümüne geçildiğinde CHP Meclis üyesi Mustafa Usta teknik ve eleştirel bir konuşma yaptı, Usta’ya Faruk Aydın cevap verdi.


“Meslek odaları devre dışı bırakılmaya çalışılıyor”
Gündem maddelerinden birinci rapor hakkında konuşan Usta,”sayın meclis bu stratejik planda yapılan değişiklik konusunda söz aldım. Stratejik planda yapılan değişiklikler hakkında Belediye başkanımız bu salonda olmalıydı, zira bu planı bize iki yıl önce kendileri sunmuştu. Yapılan bu değişiklikleri savunmasını bekliyordum. Bu plan içerisinde meslek kuruluşlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yazıyor, ama baktığımızda son 8 aylık süre içerisinde meslek odaları devre dışı bırakılmaya çalışılıyor. Odalardan sicil durum belgesi başkanın tasarrufunda ve kaldırıldı. Biz sayın başkana defaatle bu uygulamanın yanlış olduğunu söyledik, cevre ve şehircilik bakanlığı genelgesiyle şantiye şefliği uygulamalarında şantiye şeflerinin beşten fazla şantiye şefi olamayacağı belirtilmişti. Bakınız Esenyurtta bu sayının çok üstünde şantiye şefliği beyanla alındığını biliyoruz. Şayet odalardan sicil belgesi alınması uygulansaydı bu durum olmayacaktı. Yani biz Esenler’liyiz, Esenyurt’laştırılmaya karşıyız. Odamızın yaptığı tespitlerde 250’nin üstünde sahte inşaat ruhsatı alındığını tespit ettik.

“Olası bir depremde rakamlar ürkütücü”
Esenlerde bu tarz gelişmelerin olmaması adına odalarla ilişkilerimizi geliştirelim diyoruz.bu odalarımızın çağdaş ve hukuka uygun çalıştıklarını ve FETÖ darbesine karşı çıktıklarını  verdikleri beyanları biliyorsunuz.TUMOB’ DAN sicil belgesi alınmasını ortadan neden kaldırıyorsunuz. Yine söylüyorum Esenler belediyemizde Jeoloji mühendisi yok ve sizlere gelen projeler sicil durum belgesi alınmadan onaylanıyor. Bu işler müteahhidin işine geliyor ve bu uygulamanın faturası olası bir depremde kayıp edilen canlarımıza kesiliyor. Arkadaşlar Esenler’de olası bir depremde raporlar hazırlandı ve can kaybı ve yaralılar konusunda rakamlar ürkütücü. Şimdi siz bu odaların sicil belgesi alınmasına karşı çıkıyorsunuz, arkadaşlar bu odalar yasal kurumlarımızdır, dernekleri muhatap alıyorsunuz ama bu Anayasal kurumlara karşı çıkıyorsunuz.

Olacak bir kaybın vebalinin sizde olduğunu hatırlatıyorum
Bakın bazı binalar sıvı zemin üzerine sağlam zemine yapılmış gibi yapılıyor ve vatandaşa satılıyor, kamunun denetlediğini düşünerek o binaları satın alıyorlar. Yarın olacak bir kaybın vebalinin sizde olduğunu hatırlatıyorum. Askeri alanın, spor kulüplerinin durumunun stratejik planda olmadığını gördüm. Askeri alanda birçok şey söylendi, bizim beklediğimiz nüfus yoğunluğunun artırılmaması ve emsalin 2 de kalmasıdır. Havaalanı mahallesinin yoğun olduğunu söylemiştik, eleştirilerimize kulak vermemiştiniz ama gelinen bu noktada yoğun olduğunu herkes kabul ediyor, keşke o gün söylediklerimizi dikkate alsaydınız” dedi.

Odalar CHP şubesi gibi çalışıyor
Faruk Aydın’ın Usta’nın konuşmasına verdiği cevap ise şöyleydi,” bu uygulamayı tüm belediyeler yapıyor ve bahsi geçen odalar CHP şubesi gibi çalışıyor ve siyaset yapıyorlar. Bu yüzden odalar baypas edildi. Biz stratejik planlarda değişiklikler yaptık, stratejik planlar iki yılda bir yapılır ve biz bu planlara göre performansımızı ve bütçemizi yaptık.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli