Usta Veda Etti; takip edeceğim'

Usta Veda Etti; takip edeceğim

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 5. Dönem 2018 Yılı Eylül Ayı Meclis Oturumu İkinci Birleşimi söz düellosu ile başladı, CHP’li Usta’nın “inşallah bir daha buralarda olmayacağım, ben yok&r

Usta Veda Etti; takip edeceğim” 

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 5. Dönem 2018 Yılı Eylül Ayı Meclis Oturumu İkinci Birleşimi söz düellosu ile başladı, CHP’li Usta’nın “inşallah bir daha buralarda olmayacağım, ben yok’um, ama olmadığım zamanda bile neler yapıldığını takip edeceğim”  diyerek bugünden vedalaşması ile bir yerlere mesaj gönderdi.
Haberimiz gündem oluşturdu
2018 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısının ilk birleşiminde, meclis üyelerinin gündem dışı söz almadıklarını ve gelişen olaylara sesiz kaldıklarını yazmıştık. Bugün yapılan meclis toplantısında eleştirilerimizi dikkate alan CHP gurup Başkanı Mustafa Usta, tüm konulara değinerek halkın sesi oldu. Kendilerine gazeteciler ve Esenler halkı adına teşekkür ediyoruz.


 
 “İçişleri bakanını kınıyorum”
CHP gurup Başkanı Mustafa Usta, “Cumartesi annelerine yapılanı kabullenemiyoruz. Kurban bayramımızı ve 30 ağustos emperyalizme karşı kazandığımız kurtuluş günümüzü kutluyorum. Cumartesi annelerine yapılan anlayışsızlığı ise kınıyorum. Anneler haklı olarak kaybolan çocuklarının bulunmasını istiyorlar, bir mezarımız olsun diyorlar. İçişleri bakanının annelerimize karşı anlayışsız tavırlarını kınıyorum. Ekonomik kırız konusunda devletin tasarruf etmesini ve belediyemizin bu konuda sağlıklı karar almasını diliyorum” dedi.
 
“Annelere çare olmak her vicdanlı insanın görevidir”
AKP meclis üyesi belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya,” Mustafa beyin söylediği gibi biz tasarruf konusunda önemli hazırlığımız var, aldığımız kararları önümüzde ki günlerde uygulayacağız. Sayın meclis üyesinin Cumartesi anneleri konusunda eksik bilgisinin olduğunu görüyorum.  Görevim gereği bu guruplarla iki defa muhatap oldum, elbette bir annenin çocuğunu aramasının ne demek olduğunu ve bir annenin çaresizliğini anlamak ve çare olmak her vicdanlı insanın görevidir. Bu anneler ne söylerse söylesinler haklıdırlar ama en nihayetinde bu annelerin duygularını sömüren ve kullanan terörist gurupları var. Bunlar nerede bir hak arama veya mağduriyet varsa, bu mekanları, bu mağduriyetleri kullanmak üzere, o olayların gölgesinde harekete geçiyorlar” dedi. 
Daha sonra söz alan meclis başkanı Murat Gülkıran,” Ömer başkanın söyledikleri doğru, burada yereli konuşmamız lazım.4,5 yıl bu meclisi idare eten birisi olarak her şeyin tadında kalmasını istiyorum. Mustafa Bey bizlere çok şey hatırlattı, bir dahaki dönem burada olursanız bu konuları gündeme getirir ve bizlere inşallah hatırlatırsın” dedi.

Usta ise “inşallah bir daha buralarda olmayacağım, ben yok’um, ama olmadığım zamanda bile neler yapıldığını dışarı da kalsam bile neler yapıldığını takip edeceğim” dedi.


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli