Usta Ütebay birilerinin isteğini yerine getiriyor'

Usta Ütebay birilerinin isteğini yerine getiriyor

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, kendisi hakkında disiplin kararı alan CHP Esenler ilçe yönetimine sert ifadeler kullanarak cevap verdi. Usta “İl başkanımıza 544 parselle ilgili bilgi verdiğimde bana teşekk&uu

Usta “Ütebay birilerinin isteğini yerine getiriyor”
CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, kendisi hakkında disiplin kararı alan CHP Esenler ilçe yönetimine sert ifadeler kullanarak cevap verdi. Usta “İl başkanımıza 544 parselle ilgili bilgi verdiğimde bana teşekkür edip darp edilmeme özür dilerken ilçe başkanının beni il disiplinine vermesi birilerinin isteklerini yerine getiriyor anlamına gelmiyor mu?” dedi.
 
Usta,” bugüne kadar yaptıklarım bundan sonra yapacaklarımın teminatıdır. İlçe başkanı beni il disiplin kuruluna vermiş, ben bunu partili arkadaşlarımdan duydum. Benim veremeyeceğim hiçbir hesabım yok.
“544 parselin sürecinin nasıl başladığını, neler yaptığımızı herkes bilsin isterim”
Usta “Yaptığım çalışmalar ortada. Neyle suçlandığımı ve ne amaçla il disiplinine verildiğimi basından öğrendim. Hâlbuki parti meselelerini kamuoyu önünde tartışmak bize zarar verir.  İlçe başkanının bilmediği konuları ve yaptıklarımı örgüt önünde konuşma fırsatı bulsaydım, ilçe başkanı bilgi sahibi olurdu.  544 parselin sürecinin nasıl başladığını, neler yaptığımızı herkes bilsin isterim. AKP’nin 34 meclis üyesine karşı tek başıma mücadele veriyorum. Ben bu kadar mücadele verirken, ilçe başkanı ve yönetim kurulu neredeydi, hangi mücadeleyi vermişler? Bu yönetim yerel seçimlerde nerdeydi, bir gün olsun çalışmalara katıldılar mı? Bir bilen varsa bize de anlatsın.  Evet, milletvekillerimiz seçim çalışmalarına katıldıklarında hepsi eksiksiz yanımızda idi, fakat milletvekilleri ayrıldığında hepsi bir anda yok oluyorlardı. Biz bunları unutmadık”
 
“544 parsele itiraz eden ve mahkeme sürecini    başlatan ben”
Usta “İl başkanlığına beni şikâyet eden ilçe başkanına sesleniyorum: Ben alanlarda ve meclis kürsülerinde mücadele verirken sizin gibi dört duvar arasında siyasi gelecek hesapları yapmadım. Benim mücadelem fakir fukaranın haklarını korumaya çalışmak, gelecek nesillere CHP'nin onurlu ilkeli siyasetini taşımaktır. Benim siyaseten hiçbir siyasi gelecek kaygım olmadığı gibi bundan sonra da hiçbir yöneticilik ve meclis üyeliği görevine de talip değilim. 544 parselle ilgili imar plan tadilatına itiraz eden ve mahkeme sürecini başlatanın ben olduğumu biliyorsun. 544'le ilgili idare mahkemesinden yürütmenin durdurulması kararını aldıktan sonra sizleri bilgilendirip basın açıklaması yaparken sizleri ön plana çıkartıp, Kemal Şahin'in konu hakkında hiçbir hakkı olmamasına rağmen demeç vermesine ben müsaade ettim.
 
“Mecliste olmadığım şubat ayı meclis de oy birliği ile meclisten geçirdiler”
Usta “Mahkeme kararını sizlere bildirmesem hangi birinizin bundan haberi olacaktı. Ben itiraz ettim ama arkadaşlarımız benin itirazımı reddeden imar komisyon kararını oy birliği ile meclisten geçirdiler. Oy birliği ile itiraz dilekçesini reddeden komisyon kararını meclisten geçirenler suçsuz, ben suçluyum öyle mi? Benim mecliste olmadığım şubat ayı meclis oturumunda itiraz dilekçem gündeme geldi ve ilk oturumda itiraz dilekçem oy birliği ile komisyonuna havale edildi.
 
Oy birliği ile bu itiraz dilekçemi geçirenler mi disipline gitmeli ben mi?

Usta “İkinci oturumda da komisyondan gelen itirazımı reddeden karar bizim meclis üyelerimizin de katılımı ile oybirliği ile kabul edildi. 544 zaten o gün orada bitmişti. Şimdi soruyorum, oy birliği ile bu itiraz dilekçemi geçirenler mi disipline gitmeli ben mi? Öyle hemşeri dayanışması, feodal ilişkilerle ilçe başkanlığı yapmak doğru olmadığı gibi, etik değildir. İlçe başkanları ve yöneticileri adaletli olur, herkese eşit davranır. Konunun muhatapları ile birebir görüşerek sağlıklı kararlar verir. Ben yöneticilerimizden hiçbiri ile bu konuda görüşmedim. Fakat ne hikmetse yöneticilerimiz konudan bihaber olmalarına rağmen beni oybirliği ile disipline sevk ederek ipimi çekmeye çalışıyorlar.
 
“İl başkanımız bana teşekkür etti ve darp edildiğimden haberi olmadığını söyledi”
Usta “Ben tüm bu gelişmelere rağmen boş durmadım ve gereğini yaptım kamu yararına ve kentsel dönüşüm amaçlı kullanılması gereken 544 parseli kendi imkânlarımla mahkemeye taşıdım. Diğer arkadaşlarım gibi bana ne demiş olsaydım şimdi başka meseleleri konuşuyorduk. Tüm bu gelişmeleri yaşarken il yönetiminden olan bir avukata ben ve Kemal Şahin vekâlet verdik. İlçe başkanı Ütebay’ın gazetelere verdiği beyanındaki gibi “ Avukata yalnız bir dava için değil, meclis üyeleri olarak yaptığımız ve yargıya taşıdığımız tüm davalarımıza bakmak üzere” vekâlet verdik.  Yine 544 parselle ilgili il başkanımızdan randevu alarak kendilerini bilgilendirdik. İlçe başkanı Ütebay’ın,  iyi ki bu gelişmelerden haberi olmamış, haberi olsaydı hem il başkanını hem de vekâlet verdiğimiz il yöneticisi avukat hanımı görevlerini yapmadılar diye disipline verirdi. Vekâlet verdiğimiz avukat hiçbir davamıza bakmadığı gibi, mahkeme sürecini takip dahi etmemiştir. İl başkanımıza 544 parselle ilgili bilgi verdiğimde bana teşekkür etti ve darp edildiğimden haberi olmadığını söyleyerek partinin ilgisizliğine sitem ederek süreçte yalnız bırakıldığımdan dolayı benden parti adına özür diledi.
 
İlçe başkanının Esenlerden haberi yok

Usta “Ben bu ilçe başkanını ve yönetimini kime şikâyet edeyim. İlçe başkanının Esenlerden haberi yok, neler yaptığımızı bilmiyor ama her şeyi biliyormuş gibi tavırlar takınıyor.
 
“Disiplinine verilmeme sizden daha çok AKP’liler sevindiler”
Usta “Bakınız Esenlerin kaderinin tartışıldığı toplantılardan,”Stratejik Plan ve Bütçe görüşmelerinde ve Faaliyet Raporları görüşülürken” gurup başkanı olarak ya kendisi veya bir yöneticinin görevli olarak mecliste yanımızda olması gerekirken yoklardı. Yine bizler belediyenin yapmış olduğu birçok yanlış uygulamaya karşı çıkarken ve bu yanlışları yargıya taşırken ortalıkta gözükmediler. Soruyorum kimden korkuyorsunuz, neden bir eylem yapmadınız, tepki koymadınız? Ve kamuoyunu bilgilendirmediniz. Bizler darp edilirken, mahkeme salonunda tehditler alırken yanımızda olmadınız, yalnız kaldık. Bizleri darp edenlerle kol kola giren ilçe başkanı, “Beni il disiplinine vermenize inanın sizden daha çok AKP’liler sevindiler.
 
Usta “Utanmadınız mı? Darp edilen ben, tüm davaları açan ve maddi manevi külfeti karşılayan ben, siyaseti yapan sen ve yönetiminsin. Benim yaptıklarımın karşılığı bedel ödemek, sizin yapmadıklarınızı yapmışmış gibi göstermek ve görevlerinizi yerine getirmemek ödül… Ben solun evrensel ilkelerine bağlı, partimin ideolojisi doğrultusunda halkın yararına çalışan, ülke menfaatleri için mücadele yapmayı benimseyen biriyim. “ sen ve yönetim kurulun ne iş yapıyorsunuz? Uzaktan kumanda ile örgüt yönetilmez, ilçe başkanı olarak elini değil, gövdeni taşın altına koymalısın. Ben yüzümün kızaracağı hiçbir eylemin içinde yer almadım. Her bulunduğum ortamda, önce halkın çıkarları dedim ve partimin ideolojisinden sapmadım. Partimi en iyi bir şekilde temsil ettim. Sayın başkan, sizleri ise yanımızda hiç göremedik.  
 
Usta “Ömrümde hiçbir zaman yoldaşlarıma, partimin ilkelerine, değerlerine ihanet içinde olacak bir davranış içine girmedim. Akçeli işlere bulaşmadım, bulaşanlara selam vermedim. Şimdi benim için bazı kirli sözler söyleyenlere soruyorum, onurumu çiğnemeye çalışanlara, kişilik haklarıma saldıranlara sesleniyorum İSPAT EDİN, ispat etmeyenler, müfteridir, şerefsizdir. Attığınız bu kirli iftiralar altında ezilecek ve dilemek isteyeceğiniz özür bile geçersiz olacaktır.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli