Usta, Mecliste üç gençlik önderini andı

Usta, Mecliste üç gençlik önderini andı

Esenler Belediye Meclisi'nin 2018 Yılı Mayıs Ayı Meclis toplantısı, ilk birleşimi 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü, saat 10.00’da gerçekleşti. Toplantıya CHP gurup başkanı Mustafa Usta’nın Üç Fidan'ı anmas

Usta, Mecliste üç gençlik önderini andı
Esenler Belediye Meclisi'nin 2018 Yılı Mayıs Ayı Meclis toplantısı, ilk birleşimi 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü, saat 10.00’da gerçekleşti. Toplantıya CHP gurup başkanı Mustafa Usta’nın Üç Fidan'ı anması damgasını vurdu.
 
CHP Gurup başkanı Mustafa Usta’nın, gündem dışı söz alarak bundan 46 yıl önce siyası bir kararla idam edilen üç fidanı anma konuşması karşılıklı söz düellosuna dönüştü.


Usta,” Bundan 46 yıl önce nazire olsun diye darağacına gönderilen üç fidanımızın ölüm yıl dönümünde, kendilerini özlemle anıyorum. Onlar demokrasi mücadelesi verdiler, ellerine silah almadılar. Onlar kendi idam sehpasına tekme vuran yiğit gençlerimizdi, siyasi bir kararla idam edildiler, yargısız infaz yapanları ve insanlık suçu işleyenleri kınıyorum. Tekrar üç fidanımızı özlemle anıyorum” dedi.
 
AKP gurubu Usta’nın bu konuşmasını kabullenemedi AKP Meclis üyesi İdris Topdağ ve Osman Gökçebaş, yaptıkları konuşmalarında “dönemin Anayasa mahkemesi kararı verdiğinde idam kararını imzalayan CHP Milletvekilleriydi. AKP 2002’de iktidara geldiğinde Türkiye’nin bu hastalıklarını ortadan kaldırmak, faili meçhulleri kaldırmak ve iktidarı millete teslim etmek niyeti içindir ve bu konuda çok yol aldık” dediler.  


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı