Tarih: 07.02.2019 19:30

Usta: İmar Planı Bütüncül Olmalı

Facebook Twitter Linked-in

 İşte Usta’nın raporlara sert itirazları…
1- Nolu rapor: Usta,” bu rapor Turgut Reis Mahallesinde daha önce belediyemizin kentsel dönüşüm yapacağım diye ayrılan yerdir. Bu yer kentsel dönüşüm amaçlı rezerv konut alanıydı ama şimdi siz burayı satış amaçlı gündeme getiriyorsunuz, ilk amaca ters olduğu için biz bu öneriye hayır diyoruz”
 

2- Nolu rapor: 
Esenler Oruçreis Mahallesi 1082 ada 28 parsel sayılı yerdeki Taşınmazın Devri hakkında Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü teklifi ile ilgili rapor.
 
Usta,”  “8,5 milyon metrekarelik askeri alanla ilgili meclise önermiştik.  Esenlerde mevcut olan donatı alanlarımızın kamulaştırma maliyeti yaklaşık 2,5 milyar dolar olan donatı alanlarımızla transferi ile ilgili merkezi hükümetten bize ayrılan bu kaynakla alakalı başkanımıza yetki vermiştik. Verdiğimiz yetkide 100 binlik planda askeri alan gözüken bu yerin önce askeri alandan rezerv konut alanına dönüştürülerek 100 binlik plan yapılması gerekir.  Daha sonra tekrar mevcutta bulunan yapılaşması 8,5 milyon metrekare ile hamur yapılıp Esenlerin tamamında 5000’lik nazım imar plan ve Esenler bünyesinde 1/ 1000’lik uygulamalı imar plan yapılması noktasında donatı alanlarının oraya transferi ile alakalı olan plan içerisinde lejantların yerleştirilmesini bekliyorduk.  
 
PARÇACI PLAN YAPTINIZ- BÜTÜNCÜLÜK ESASTIR
Vizyon planda da böyleydi, vizyon planda ne kadar olumlu olduğumuzu söylesek de sizler vizyon plana aykırı davranarak başkanlığımız dört tane plan tatili (6306) ya dayanarak cevre ve şehircilik il müdürlüğünde askıya çıkarılması vizyon planın ruhuna aygırıdır dedik ve bu planlara itiraz ettik. Parçacı plan yaptınız, halbuki imar planı yapılırken bütüncülük esastır. Sizleri uyarıyorum telafisi olmayan maliyetler karşınıza çıkabilir. Başkanlığın önerdiği proje beklentilere uygun değil, çok büyük problemler doğuracaktır. Bu örneğin aynısını Çiftehavuzlar’a denetiniz ve sonuç alamadınız. Sonuç almanızda mümkün değildir. Bu nedenlerden dolayı bu rapora olumsuz oy veriyoruz” dedi.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —