Usta Esenler Belediyesini İmarethaneye Çevirmeyin'

Usta Esenler Belediyesini İmarethaneye Çevirmeyin

CHP Meclis üyesi Mustafa Usta defalarca belediye meclisine gelen derneklerle işbirliği protokol konusunda “Esenler belediyesini İmarethaneye çevirmeyin” diyerek meclisi uyardı.

Usta “Esenler Belediyesini İmarethaneye Çevirmeyin”

CHP Meclis üyesi Mustafa Usta defalarca belediye meclisine gelen derneklerle işbirliği protokol konusunda  “Esenler belediyesini İmarethaneye çevirmeyin” diyerek meclisi uyardı.
Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem Şubat Ayı Meclis Toplantısı 2. birleşimi, sert tartışmalara sahne oldu. CHP Meclis üyelerinin verdikleri iki önerge okunarak başkanlık makamına havalesi oylanarak kabul edildi.

Esenler Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Toplantısının 2. Birleşimi, CHP’li Meclis üyelerinin verdikleri soru önergesinin son günlerde ülke ve yerel gündem konusu olan ilkinde Belediyede çalışan işçilerin ve taşeron işçilerin altıkları ücretlerinin ne kadar olduğunu taraflarına yazılı olarak verilmesiydi. İkinci önerge ise Fevzi Çakmak Mahallesinde yapılan kaçak katla ilgili bilgi verilmesiydi. Her iki önergede oylanarak başkanlık makamına havalesi yapıldı.


“Biz sizlere defalarca söyledik”
Raporlar bölümüne geçildiğinde 1 nolu rapor hakkında söz alan CHP Meclis üyesi Mustafa Usta,”bu raporda tekliften bahisle Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği ile ortak işbirliği protokolü yapılması isteniyor. Bu bahse konu olan Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği, bakanlıkça onaylanmış kamu yararına çalışan dernek midir? Bakınız bu konuda yardım alacağımız en önemli kurumlarda biri olan Tür Dil Tarih Kurumu varken, ilçemizde Halk Eğitim Merkezi varken ve bu kurumlarla işbirliği yapılması gerekirken, tarafımızca ne olduğunu bilmediğimiz dernekle, protokol yapılması, edebiyat söyleşileri yapılması neyi amaçlıyor? Biz sizlere defalarca söyledik. Esenler Belediyesini İmarethaneye çevirmeyin. Bu konuda komisyon başkanı bilgi verirse memnun oluruz” dedi.



“Biz iktidardayız ayrımcılık yapmıyoruz”
Ustaya cevap vermek üzere söz alan AKP Belediye meclis üyesi Ömer Çetinkaya ”arkadaşlar daha öncede böyle tartışmalar yaşadık. Elbette sivil toplum kuruluşlarımız var ve kendilerine göre düşünceleri var. Kurumlar, kişiler Belediyeler elbette istedikleri ile iş birliği protokolü yaparlar, çalışırlar veya çalışmazlar. Burada temel hedef Esenlere ve Esenler insanına faydalı olmaktır. Bakın bahsi gecen dernek kamu yararına çalışan bir dernektir. Meclis üyesinin bu derneği aşağılayıcı bakmadan önce dikkatle bir araştırma yapması gerekirdi. Meclis üyemizin bahsettiği kurumlar elbette ki bizim çok önemli kurumlarımızdır. Ama sivil toplum diye bir şey var ve bunlar arasında ayrımcılık yapmamak lazım. Biz iktidardayız ayrımcılık yapmıyoruz ama muhalefette olan sizler ayrımcılık yapıyorsunuz. Bize diyorsunuz bununla çalışma bununla çalış böyle bir ayrımcılık nasıl yaparsınız” dedi. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi. 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli