Usta, Bu İş Burada Bitmedi

Usta, Bu İş Burada Bitmedi

Esenler Belediye meclisinin Temmuz ayı ilk toplantısı Pazartesi günü saat 15’de gerçekleşti. CHP meclis üyesi Kemal Şahin’in meclis başkanlığına verdiği iki önerge oylanmayarak red edildi.

Usta, Bu İş Burada Bitmedi
Esenler Belediye meclisinin Temmuz ayı ilk toplantısı Pazartesi günü saat 15’de gerçekleşti. CHP meclis üyesi Kemal Şahin’in meclis başkanlığına verdiği iki önerge oylanmayarak red edildi.
 
CHP'li meclis üyesi Kemal Şahin'in verdiği önergelerden biri Esenler Turgutreis mahallesinde bulunan 544 parselle
ilgiliydi.

CHP'li Grp.Bşk.Vk. Mustafa Usta mecliste söz alarak her ne kadar 4. İdare mahkemesi kararı Belediyenin yapmış olduğu plan tadili lehine olsa da önümüzde Kesin Karar Mercii olan Yargıtay'a yapılacak itiraz için önümüzde yaklaşık 20 günlük süre vardır.Bu süre bitip Yargıtay kesin kararını verene kadar buradaki inşaat faaliyetinin başlamaması gerektiğini söyleyerek meclisi uyarmıştır.

Hatırlanacağı üzere CHP’nin Esenler Belediye meclisindeki Grp.Bşk.Vk. üyesi İnş Müh. Mustafa Usta bu 544 parselle ilgili plan tadiline  itiraz edip yoğunluk getireceğini belirterek askıda iken itiraz etmişti.İtirazı reddedlilince de bu parselle ilgili plan tadilini mahkemeye taşımıştı.
 
Bugün gazetemize açıklamada bulunan Usta, “ Biz Esenler halkının yararına olmayan hiçbir karara imza atmayız. Vermiş olduğum hukuk mücadelesi devam ediyor.  Ben buradaki plan tadiline askı süresinde itiraz dilekçesi vererek itiraz ettim, İtirazım benim yurt dışında olmam nedeniyle katılamadığım meclis toplantısında gündeme getirildi ve oybirliği ile reddedildi.Meclisten sonuç alamayınca Esenler'in zaten yetersiz olan donatı alanlarına daha fazla yoğunluk getireceği gerekçesi ile Esenler halkı adına mahkemeye müracaat ettim”
 
“Mahkemenin Aldığı Karar Belediyenin Lehine”
Usta,”Bakınız burası kamu yararına ve kentsel dönüşüm amaçlı kullanılması gereken bir alandır. Soruyorum yasal imar hakkı yaklaşık 17.500.-m2 olması gerekirken yapılacak olan yaklaşık 55.000.- m2'lik inşaatta Kamu yararı nerede? İtirazımız, şu an burada yapılacak inşaatla imar kanununa aykırı yapılaşma getirerek yoğunluğu artıracak olmasıdır. Zaten Esenlerin donatı alanı yetersiz, İlçemizde yasalar gereği olması gereken donatı alanı kişi başına yaklaşık 7 m2 iken mevcut şu anda 2014 yılı faaliyet raporlarında kendi beyanları ile 1.84 m2’dir. Bu planlarla yapılacak uygulamayı mahkemeye taşıyarak yürütmenin durdurulması için bir hukuk mücadelesi başlattım. Ancak yaptığım bu hukuk mücadelesinde son gelinen nokta 4. İdare mahkemesinin aldığı kararla belediyenin plan tadilinin lehine gelişmiştir. Fakat mahkemenin aldığı bu karar henüz kesin değildir, kesin kararı verecek olan Yargıtay’dır itiraz için yaklaşık 20 gün bir süre var. Yani bu iş burada bitmedi. Karar kesinleşene kadar buradaki inşaat faaliyetlerine devam etmek tamiri ve geri dönüşü olmayan zararlar doğuracağı gerekçesi ile hukuken doğru değildir” dedi.
 
 4. İdare mahkemesinin aldığı karar





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli