Usta. Belediyenin Borcu Arşı Aşmış –Batmışız'

Usta. Belediyenin Borcu Arşı Aşmış –Batmışız

Esenler Belediye Meclisi'nin Şubat ayı meclis toplantısının 2. Birleşiminde (2019) CHP Meclis üyesi Mustafa Usta, “Maşallah Borcumuz Arşı Aşmış – Belediye Batmış. Gördüğümüz böyle” dedi

Usta. “Belediyenin Borcu Arşı Aşmış –Batmışız”
(SGK’YA 41,5 TRİLYON BORCUMUZ VAR)

Esenler Belediye Meclisi'nin Şubat ayı meclis toplantısının 2. Birleşiminde (2019) CHP Meclis üyesi Mustafa Usta, Maşallah Borcumuz Arşı Aşmış – Belediye Batmış. Gördüğümüz böyle” dedi
 
Usta, Maşallah Borcumuz Arşı Aşmış – Belediye Batmış. Gördüğümüz böyle. Bir taraftan gözler konut alanlarında ve bu özel konut alanlarını satarak maaşları ödeyeceğiz. Diğer taraftan SGK’ya 41,5 trilyon “eski para ile” borcumuz var. Yangından mal kaçırır gibi 4 tane imar plan tatilini 6306 sayılı yasa ile muhalefetten kaçırarak bu yerleri imara açmaya çalışılıyor.
 
Bu yerlerden birisi üzerine konuşuyoruz. Bu yer planlarımızda imam hatip meslek lisesi yazılı, lejant bu. Bayındırlık il müdürlüğüne gönderilen planda zemin altı 10 katlı konut projesine çevrilmişti, sonra bu yer geri çekildi. Şimdi bizim taktir komisyonum belirttiği bu yerin ederi 66 trilyon. SGK’ya meclis kararı ile devredeceğimiz ve bu rakamın kabul edilmesi için diyor ki SGK “ Karar için yönetim kuruluna sunulacağı” belirtilir. Yani bunu kabul edip etmeyeceği SGK’nin takdirine kalmış. SGK 66 trilyonu kabullenmeyip düşük rakamlara aldık diyebilir. Bu muğlak bir tekliftir, kaldı ki bu yeri bizim satma gibi bir hakkımız yok!!! 
 
YASAL OLMAYAN BİR İŞ YAPIYORSUNUZ- İmam Hatip Okullarına Karışımısınız?
Bu yer tekstil kentten bize şartlı olarak verildi ve burayı eğitim alanı olarak verildi. Biz burayı bırakın satmayı okul amaçlı olmayan hiçbir amaçla kullanamayız. Yasal olmayan bir iş yapıyorsunuz, yetki sınırlarını aşıyorsunuz. Biz yetkimiz dahilinde olanlara evet diyoruz ama bu durum bizim dahilimizde değildir ve sizleri uyarıyorum “yanlış yapıyorsunuz” biz bu rapora olumsuz oy vereceğiz. Siz imam hatip okullarına karışımısınız? ” diye konuşmasına devam etti.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı