Usta, AKP'ye Muhalefetin Bedelini Ağır Ödeyecek

Usta, AKP

CHP Esenler meclis üyesi inşaat mühendisi Mustafa Usta, AKP’li Esenler belediyesine karşı yaptığı sert muhalefetin ve meclis kürsüsünden partisini savunmanın bedelini ağır ödeyeceğe benziyor.

Usta, AKP’ye Muhalefetin Bedelini Ağır Ödeyecek

CHP Esenler meclis üyesi inşaat mühendisi Mustafa Usta, AKP’li Esenler belediyesine karşı yaptığı sert muhalefetin ve meclis kürsüsünden partisini savunmanın bedelini ağır ödeyeceğe benziyor.


Esenler Litros haberin yaptığı mülakatı aynen yayınlıyoruz:CHP’li Meclis üyesi Usta yaptığı muhalefetle Esenler ilçesinde isminden en çok söz ettiren meclis üyesi olmuştu. Hatta meclis gündemini belirleyen, yazılı ve sözlü önergelerle gündem oluşturan bir konumdaydı. Bilgi birikimiyle, özellikle imar konusunda yeterlilik gösteren Usta yapılan birçok yanlışın üstüne gittiği için darp edildi, yaptığı muhalefetten dolayı ise defalarca tehdide maruz kaldı. Şu an partisinin ilçe başkanı ve yönetim kurulu tarafından il disiplin kuruluna ihraç talebiyle sevk edilen Usta’yı ödenecek yeni bedeller bekliyor.


“Usta’nın yaptıkları takdire şayandır”
 Esenler belediye meclis üyesi Mustafa ustanın il disiplin kuruluna sevkinin kamuoyuna yansıması üzerine ilçe başkanı Bülent Ütebay’a yönelttiğimiz sorulara verdiği cevaplar ilginçti. Ütebay, Usta’nın böyle bir olayı mahkemeye taşıması, müdahil olması takdire şayandır. Hiç dava açmamış olsaydı bugün yaşananları yaşamazdık” Meclis üyemiz Mustafa Usta, Esenler Turgutreis mahallesinde bulunan 544 parselle ilgili yanlışlığı gördü ve şahsi gayretleri ile mahkemeye dava açtı. Bu davaya diğer meclis üyelerimiz müdahil değiller. Meclis üyemiz Usta’nın, böyle bir olayı mahkemeye taşıması, müdahil olması takdire şayandır.
Kendilerini il disiplinine vermemizin nedeni ise, bu davayı sonuna kadar takip etmeyerek davanın kaybına sebep olmasıdır. Bir diğer konu ise kendisine il tarafından görevlendirilen Avukatı azledilmesi. Usta ilk mahkemenin verdiği kararda davayı kazanıyor, belediye bir üst mahkemeye karşı dava açıyor, kendi lehlerine karar alıyor ve ne olduysa bundan sonra oluyor. İl başkanlığımızı temsilen Aksal Örüklü, belediye meclis üyemiz Kemal Şahin ile birlikte partimizin hukukçularına mahkemeye itiraz için bir dilekçe yazdırıyoruz. Dilekçenin mahkemeye verilmesini Usta’dan istiyoruz, kendileri gerek olmadığını söylüyorlar. Bu durum karşısında kendi davasından vazgeçtiğini düşünüyoruz.

“Yönetim kurul kararı ile disipline verdik
Biz itiraz için mahkemeye gittiğimizde “davaya” müdahil olamayacağımızı söylüyorlar. Davanın kayıp edileceğini söylememize rağmen bizleri dinlemeyen Usta, parti suçu işlemiştir, parti görevini yerine getirmeyen Usta’yı yönetim kurul kararı ile disipline verdik. Benim Usta ile herhangi bir problemim olmadığı gibi, Usta’nın da partimiz ile bir problemi veya sıkıntısı yoktur”




 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli