Üniversitelilerin isyanı: Cemaat-tarikat yurtları kapatılsın/ KYK borçları silinsin, krediler bursa çevrilsin

Üniversitelilerin isyanı: Cemaat-tarikat yurtları kapatılsın/ KYK borçları silinsin, krediler bursa çevrilsin

"Gece nöbetleriyle, yurt isyanlarıyla, kiralara, faturalara, ulaşıma, gıdaya gelen her zama gösterdiği tepki ile üniversiteliler geçen yıl hep ayaktaydı"

Kiraların, yurt fiyatlarının fahiş artışından dolayı geçen sen sahillerde, kütüphanelerde sabahlayan ve iktidarın hedefi olduktan sonra İstiklal Caddesi’nde battaniyeleriyle, faturalarıyla yürüyen Yurtsuzlar, “Onlar bir avuç ise biz milyonlarız” diyerek yeniden yola koyulmaya hazırlanıyor.

Yurtsuzlar yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

 

Bizler; niteliksiz yurtlarda kötü yaşam şartlarına terk edilen, fahiş kira ücretlerimizi ödeyebilmek için çalışmak zorunda bırakılan, kalacak hiçbir yer bulamadığında da gerici tarikat- cemaat yurtlarına mecbur bırakılan, tüm bunlara karşı sessiz kalmayan üniversitelileriz. Binlerce üniversiteli geçen dönem barınacak yer bulamadığı için eğitim hakkından mahrum bırakılmışken buna tepki göstermek için gece nöbetleri tutup iktidar tarafından “127 şahıs” diye hedef gösterilen üniversitelileriz. Her güne zam haberleriyle uyanıp 850 lirayla krediyle/bursla kiramızı, yurt ücretimizi, faturalarımızı karşılamak zorunda bırakılırken yandaş holdinglerin vergilerinin sıfırlanmasına, tarikat-cemaat yurtlarının fonlanmasına karşı Taksim, Kızılay ve Gündoğdu’da üniversitelilerin sesini yükselten yurtsuzlarız.

Gece nöbetleriyle, yurt isyanlarıyla, kiralara, faturalara, ulaşıma, gıdaya gelen her zama gösterdiği tepki ile üniversiteliler geçen yıl hep ayaktaydı. İktidar ise KYK kredilerine 3 kat faiz uygulayarak sorunlarımızı büyütmekten başka bir şey yapmadı.

Binlerce üniversiteli açıkta kalmışken daracık odalara ranza eklemekten başka çözüm üretemeyen, KYK yurtlarını AKP kurumlarına dönüştürmeye çalışan, kıyafet, giriş çıkış saatleri, disiplin soruşturmaları gibi gerici yönetmeliklerle üniversitelileri bastırmaya çalışan iktidar bizim geleceğimiz olamaz.

Tüm bu yaşanılanlar karşısında üniversiteli yoksulluğu bugün en acil giderilmesi gereken sorun olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü bizler biliyoruz ki memlekete yayılan umutsuzluk ve korku iklimini dağıtacak olan bilimden, özgürlükten, eşitlikten yana olan üniversitelilerdir. Nitelikli-bilimsel eğitim en temel hakkımız olduğundan her öğrenciye nitelikli yurt ve karşılıksız burs gerçekleştirilmesi zorunlu olan taleplerimizdir.

Taleplerimiz, gerçekleştirilmesi imkansız talepler değildir. Yandaş sermayedarlara, gerici tarikat- cemaatlere, vakıflara aktarılan kamu kaynağı üniversitelilere ayrılırsa binlerce yurt açılabilir. Kiralara üst sınır konulursa üniversiteliler ev sahiplerinin, emlakçıların insafına bırakılmaz. Özel yurtlar, tarikat-cemaat yurtları kamulaştırılırsa binlerce üniversiteli kayıtlarını dondurmak zorunda kalmaz.

Zaman sokakları, kampüsleri sesiyle kuşatan; KYK’ya, cemaat tarikat yurtlarına, TÜGVA-TÜRGEV gibi gerici vakıflara karşı mücadeleyi büyüten üniversitelilerin zamanıdır. Barınma krizine, paralı ve niteliksiz eğitime, dinci gerici cemaat tarikat yurtlarına yani tüm gerçekliği ile yüzümüze çarpan üniversite yoksulluğuna karşı sesimiz sarsın her yeri!

Umutsuzluk ve korku iklimi ile kuşatılmaya çalışılan yaşamlarımız için Yurtsuzlar’a katıl!

Taleplerimiz;

  • Her üniversiteliye nitelikli yurt sağlansın
  • KYK borçları silinsin, krediler bursa çevrilsin
  • Cemaat-tarikat yurtları kapatılsın
  • Özel yurtlar kamulaştırılsın!

Onlar bir avuç, biz ise yine milyonlarız.

 
 
 
 
 
 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli